Operaţiunea Hidra. Anchetatorii au făcut percheziţii, au confiscat droguri şi au reţinut suspecţi
Operaţiunea Hidra, care vizează traficanţii şi consumatorii de droguri a fost declanşată joi. Printre cei vizaţi este Vlad Pascu, tânărul care drogat fiind a provocat accidentul din staţiunea 2 Mai în urma căruia au murit doi tineri.
Potrivit anchetatorilor, în urma celor 11 percheziţii domiciliare, efectuate la data de 14 septembrie a.c., de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, au fost descoperite şi indisponibilizate aproximativ un kilogram de cannabis, o fiolă de fentanyl de 10 mililitri, un grinder, o cutie de lemn cu urme de materie vegetală, 76 de cartuşe de vânătoare, deţinute ilegal, 12.500 de lei, 3 telefoane mobile şi diverse arme albe (cuţite, săbii, macete).
Totodată, au fost puse în executare opt mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală - Secţia de Combatere a Traficului de Droguri, pentru audieri şi luarea de măsuri legale.
Joi, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus, în două cauze penale, reţinerea a patru persoane bănuite şi măsura controlului judiciar faţă de o alta.
„Astfel, într-o cauză, a fost dispusă măsura reţinerii faţă de trei bănuiţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de risc şi de mare risc, în vederea consumului propriu şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, bănuiţii, în mod repetat, ar fi deţinut şi comercializat droguri de risc şi mare risc. Două dintre persoanele bănuite s-ar fi manifestat ca sursă principală de aprovizionare pentru cea de-a treia, care ar fi achiziţionat cantităţi mai mari, pe care ulterior le-ar fi comercializat sub formă de doze”, au explicat anchetatorii.
În cea de a doua cauză instrumentată, a fost dispusă reţinerea unei persoane bănuite, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de influenţare a declaraţiilor.
„Aceasta ar fi exercitat, în mod conştient şi deliberat, presiuni de natură să constrângă moral o persoană, pentru a o determina să nu dea declaraţii de martor sau să facă declaraţii mincinoase, într-o cauză instrumentată de către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, privind săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”, au mai anunţat anchetatorii.
De asemenea, a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un bănuit, arestat preventiv într-o altă cauză, pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri.
Anchetatorii au stabilit că „acesta ar fi cumpărat, în mod repetat, astfel de substanţe, în vederea consumului propriu, dar şi pentru a le pune la dispoziţia altor consumatori, cu ocazia unor petreceri private, organizate la domiciliul său”.
Cu privire la un al treilea bănuit, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
Vineri a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a persoanelor reţinute, pentru 30 de zile.
,,Operaţiunea Hidra” a vizat adolescenţii proveniţi din familii cu importante posibilităţi materiale, care şi-au desfăşurat activitatea în Bucureşti, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro