(P) Patru idei de albume ilustrate pe care să le faci cadou celor dragi
Lockdown-urile şi restricţiile nu s-au încheiat încă, aşa că, acum, mai mult ca oricând, albumele fotografice sunt o opţiune grozavă de cadou pentru serile confortabile în care stăm acasă. Rezumatul de mai jos evidenţiază unele dintre cele mai bune albume pe care le poţi oferi cadou celor dragi, astfel încât să se delecteze şi să se minuneze.
Orhideele din România, Nora de Angelli şi Dan Anghelescu
Acesta este primul album de orhidee scris vreodată despre orhideele României şi acoperă toate speciile de orhidee sălbatice din ţara noastră, cunoscute până în prezent.
Albumul fotografic „Orchids of Romania” este o ediţie de lux, limitată, de dimensiuni mari - 240 x 290 mm, 300 de pagini şi 750 fotografii, legat cu manoperă de înaltă calitate şi cu coperţi cartonate cu laminare lucioasă. Este tipărit pe hârtie lucioasă de cea mai bună calitate (Magno Gloss), la una dintre cele mai bune tipografii italiene.
„Orhideele României” este o monografie cuprinzătoare, în care fotografia de artă şi ştiinţa sunt îmbinate armonios, acoperind 71 de specii confirmate, împreuna cu subspeciile, soiurile, formele şi hibrizii lor. Cartea conţine descrieri cuprinzătoare şi detaliate pentru fiecare taxon inclus, precum şi poveşti inedite despre mimetismul fascinant al orhideelor, mimetism unic în regnul vegetal, care le ajută să-şi atragă cu succes polenizatorii.
De asemenea, sunt incluse sute de fotografii superbe, unice, care prezintă în detaliu plantele în habitatele lor naturale, detalii uimitoare ale inflorescenţelor şi florilor individuale, precum şi imagini ale insectelor polenizatoare ale acestora.
România Sălbatică album
România Sălbatică album este cel mai amplu album de fotografie dedicat naturii de la noi. Nu mai puţin de 256 de pagini cu fotografii şi informatii interesante din parcurile naţionale şi naturale sau alte rezervaţii deosebite şi imagini cu majoritatea speciilor emblematice din fauna României.
România Sălbatică album conţine fotografii realizate de fotograful Dan Dinu pe parcursul a 15 ani şi ilustraţii grafice realizate de Gabriel Şerban. Prefaţa România Sălbatică album este semnată de celebrul alpinist român Alex Găvan.
„Fotografia nu este doar o artă, este un mod de viaţă. Este felul în care vedem lumea din jur şi felul în care o simţim şi o interpretăm”, spune Dan Dinu, autor România Sălbatică album.
„Multe dintre ideile din proiectul România Sălbatică au apărut pe parcurs, însă una a fost acolo încă de la început: albumul de fotografie. Cred cu tărie că acest album va inspira şi va educa, fiind o poartă deschisă către biodiversitatea uriaşă pe care România încă o mai are. Sper să însemne pentru toţi pasionaţii de fotografie şi natură ceea ce a însemnat pentru mine atlasul zoologic pe care l-am îndrăgit atât de mult în copilărie”, mai spune Dan Dinu, autor România Sălbatică album.
Album Roman Tolici
Cartea este un periplu prin activitatea artistului, de la începuturile carierei sale şi până în prezent, şi conţine un eseu amplu semnat de către scriitorul şi eseistul francez Pascal Bruckner, care oferă o interpretare în viziunea sa. De asemenea, sunt incluse fragmente din interviuri şi conversatii ale pictorului cu Oana Tănase, curator şi critic de artă.
Album „salutări din bucuresci. Voiaj în Belle Epoque”, Sorin Mărgărit
Albumul “Salutări din Bucuresci” ne invită într-un voiaj imaginar în timpul ideal al perioadei „Belle Epoque” prin intermediul cromolitografiilor de epocă, adevărate mărturii ale unei epoci cu mult parfum: cărţi poştale înfăţişând grădini, parcuri, monumente şi clădiri importante ale Capitalei (unele interesante şi din perspectiva paralelismului trecut/prezent), partituri muzicale, programe ale pieselor de teatru, afişe, reclame, cataloage de produse sau de modă, diplome, acţiuni sau obligaţiuni bancare, facturi, bancnote, timbre – toate frumos ornamentate şi ilustrate în spiritul artistic al acelor vremuri. Desenele foarte elaborate, hârtia de calitate şi grija impresionantă pentru detaliu transformă aceste documente în adevărate opere de artă. În plus, reconstituirea imagistică a Micului Paris este completată de câteva explicaţii ale autorului ce conţin elemente cheie ale acelei perioade.
Colecţionar recunoscut de documente istorice, curator şi organizator de expoziţii şi evenimente culturale, autor al mai multor albume pe tema istoriei Bucureştiului, Sorin Mărgărit ne poartă cu acest album într-o plimbare împregnată de parfumul rafinat al trecutului: „Bucuresciul Belle Époque”.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro