LIVE: ZF Real Estate by Storia - Ce trebuie să ştii ca să devii agent imobiliar?

Patron de restaurant: Sper să supravieţuim. Noile norme pentru terase au fost făcute pe repede

Autor: Tatiana Pascovschi Postat la 02 iunie 2020 133 afişări

Patron de restaurant: Sper să supravieţuim. Noile norme pentru terase au fost făcute pe repede

Un restaurant de familie care funcţionează de 17 ani în Bucureşti şi-a redeschis terasa de vară. Luiza şi Şerban Popescu şi-au păstrat echipa în perioada stării de urgenţă, însă nu ştiu dacă vor reuşi şi mai departe: „Sper să supravieţuim. Normele au fost făcute pe repede”.

Luiza şi Şerban Popescu, patroni de restaurante cu tradiţie în Bucureşti, au redeschis terasa restaurantului de familie pe care îl administrează. În perioada stării de urgenţă ei au încercat să păstreze intactă echipa. Redeschiderea a avut loc doar cu terasa de vara, care va funcţiona la o capacitate de trei pătrimi. Aşa că familia Popescu nu ştie dacă le va reuşi să rămână cu toţi angajaţii şi mai departe. Însă, ce le dă de gândit cel mai mult sunt noile norme impuse de autorităţi atât pentru personalul restaurantului, cât şi pentru clienţi.

„Sper să supravieţuim. Este de bun simţ să igienizezi, să dezinfectezi. Asta am făcut în 17 ani oricum. Celelalte norme sunt un pic deranjante cu distanţarea, cu circulaţia, cu sens unic. Nici nu ştii pe unde introduci clientul, pe unde-l scoţi. Au fost făcute foarte pe hai repede, fără să se gândească nimeni la noi”, spune Luiza Popescu.

„Masca e foarte greu de respirat. Foarte multe grade şi încă nu e cald afară. Soluţia ar fi să ne lase fără măşti în bucătărie”, a declarat Geta Ştefănescu, bucătar-şef.

„Rolul meu a devenit din ce în ce mai greu. Pentru că încep să adun clienţii, să-i duc la masă, să am grijă de ei în cazul în care nu sunt din aceeaşi familie să le iau din buletin, ceea ce nu mi se pare normal”, a declarat Alexandru Târlă, şef de sală.

„Ce fac cu oamenii ăia când plouă torenţial, cum a fost săptămâna trecută, a fost grindină. Eu trebuie să-i adăpostesc undeva. N-am voie să-i duc înăuntru. Ce fac cu ei? Nu s-a gândit nimeni”, a completat Luiza Popescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
restaurant,
norme,
refuz,
familie,
redeschidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.