Peste 1.200 de îmbolnăviri cu tulpini noi şi 30 de decese, în România
1.208 cazuri de îmbolnăvire cu tulpini noi „care determină îngrijorare" au fost confirmate până acum în România. 30 dintre ele au dus la decese.
Conform datelor publicate joi de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până pe 9 mai au fost raportate la INSP-CNSCBT 1.791 secvenţieri.
Au fost confirmate 1.208 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care tulpina britanică - 1.192, cea sud-africană - 6 şi braziliană -10.
„La unul din cazurile confirmate cu linia genetică B.1.1.7, având judeţ de infectare Suceava, a fost depistată mutaţia E484K. La unul din cazurile confirmate cu linia genetică B.1.351, având judeţ de infectare Ilfov, a fost depistată mutaţia E484K. La unul din cazurile confirmate cu linia genetică P.1, având <judeţ de infectare>
municipiul Bucureşti, a fost depistată mutaţia E484K”, arată datele Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
Mutaţia E484K nu reprezintă ea însăşi o nouă variantă, ci este o mutaţie care a fost identificată iniţial la varianta sud-africană (B.1.351), apoi braziliană B.1.1.28 (diferită de VOC B.1.351) şi, mai recent, la cea britanică (B.1.1.7). Mutaţia se află în proteina spike şi pare să aibă un impact asupra răspunsului imun al organismului şi, posibil, asupra eficacităţii vaccinale, în sensul scăderii acesteia.
Până la 9 mai, rata de confirmare cu VOC a fost de 67%.
Au fost înregistrate şi comunicate la INSP-CNSCBT 30 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care din cauza tulpinii britanice şi 3 celei braziliene.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro