Plusuri şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

Autor: Florin Casota Postat la 04 februarie 2018 58 afişări

Plusuri şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

UPS

+ Fiecare leu acordat în tichete de masă aduce încasări bugetare de 40 de bani, iar pentru fiecare leu de contribuţii sociale scutite de la plată intră în economia locală aproape 4 lei, reiese dintr-o analiză realizată de Academia Română. De asemenea, la fiecare 25 de noi beneficiari ai tichetelor de masă se creează un loc de muncă în sectorul agroalimentar, retail sau horeca.

+ Cursurile de etică şi integritate academică devin obligatorii la nivel de master şi doctorat, începând cu anul universitar 2018-2019.

+ Instagram va permite brandurilor să programeze postările, dar nu direct din cadrul aplicaţiei, ci prin intermediul API-ului Instagram - suport prin care servicii terţe pot apela anumite facilităţi ale unei aplicaţii.

+ Produsul Intern Brut al zonei euro a înregistrat o creştere de 2,5% în 2017, acesta fiind cel mai puternic avans înregistrat de economia zonei euro în ultimii zece ani.

+ BERD a investit 550 de milioane de euro în 2017 în România, aproape de maximul ultimilor şapte ani. 93% din sumă a fost destinată sectorului privat.

+ Electrica are în plan să investească 900 de milioane de lei anul acesta în reţelele de distribuţie. Anul trecut aceste investiţii au depăşit 700 de milioane de lei.

DOWNS

- Fondatorul lanţului suedez de mobilă IKEA, Ingvar Kamprad, a decedat la vârsta de 91 de ani în casa lui din Smaland, Suedia. Acesta a fondat afacerea la vârsta de 17 ani şi a transformat brandul în cel mai mare retailer de mobilă din lume.

- Google a depistat peste 700.000 de aplicaţii maliţioase pentru Android anul trecut, cu 70% mai mult decât în 2016.

- Salariul minim va creşte cu câte 100 de lei pe an în 2019 şi în 2020, ritmul de creştere fiind de două-trei ori mai scăzut decât în guvernările anterioare, potrivit noului program de guvernare al PSD.

- Industria alimentară şi a băuturilor din România a început 2018 cu stângul, prin închiderea a două fabrici, fabrica Zahărul Oradea şi fabrica de lactate Dorna. În top 10 cele mai mari companii din industria alimentară şi de băuturi din România nu există nicio fabrică de lapte, de ciocolată, de mezeluri sau de pâine, iar primele zece companii au capital integral străin,

potrivit ZF.

- Judeţul Dolj are cei mai mulţi asistaţi social din România. Conform datelor oficiale, peste 13.000 de oameni primesc ajutor social. Media naţională este de 5.500 de asistaţi pe judeţ.

- Sistemul medical românesc este cel mai slab din Europa. Potrivit Indexului European al Consumatorului de Sănătate, România ocupă ultimul loc, pentru al doilea an consecutiv.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.