Povestea omului care a schimbat pentru totdeauna industria divertismentului. A clădit o companie de 60 de miliarde cu 500 de dolari primiţi de la bunicul lui

Autor: Andra Stroe Postat la 03 iulie 2019 305 afişări

Walt Disney a fost pionierul industriei americane de animaţie. El s-a născut în Chicago în 1901 şi a fost fiu de fermier.

Povestea omului care a schimbat pentru totdeauna industria divertismentului. A clădit o companie de 60 de miliarde cu 500 de dolari primiţi de la bunicul lui

Cu 500 de dolari primiţi de la unchiul lor, a plecat din Kansas City împreună cu fratele lui spre Hollywood, unde şi-au deschis un mic studio. Cei doi s-au angajat apoi la Universal Studios Inc. care a cumpărat personajul „Oswald, iepurele norocos„. Studioul Walt Disney a fost alimentat de imaginaţia lui Disney, fan al lui Mark Twain şi al castelelor franţuzeşti pe care le-a văzut în Primul Război Mondial, când a lucrat ca şofer de ambulanţă pentru Crucea Roşie.

După o serie de contracte pentru folosirea personajelor Disney în scop comercial, ei au modificat pentru totdeauna industria divertismentului cu pariul pe Disneyland, un parc de distracţii construit pe un teren de circa 75 de hectare din Anheim, California. A fost nevoie de o investiţie de 17 mil. dolari, pentru care Disney a vândut o participaţie de 34,5% televiziunii ABC TV.

Fondatorul lui Disney a murit în 1966, la 64 de ani, dar va rămâne pentru totdeauna cunoscut drept creatorul unuia dintre cele mai iconice personaje de desene animate, precum Mickey Mouse. În plus, el deţine recordul pentru cele mai multe premii Oscar -  22 de titluri. După moartea sa, expansiunea Disney a continuat. Peste 10.000 de hectare de teren au fost cumpărate pentru cinci milioane de dolari pentru construirea primului parc tematic Disney World Magic Kingdom, deschis în Florida în 1971. Anul trecut, compania a înregistrat venituri de aproape 60 de miliarde de dolari.

Pe lângă pasiunea pentru animaţii, puţini ştiu că Walt Disney a fost fascinat de trenuri. Îi plăceau atât de mult, încât şi-a pus câte unul în birou şi în curte. Obişnuia chiar să se îmbrace ca un conductor de tren pentru a oferi vizitatorilor ocazia de a face o scurtă plimbare la bordul machetei sale de tren, pe şinele montate la proprietatea sa din California.

Legenda urbană despre faptul că Disney ar fi cerut să fie criogenat pentru a putea fi readus la viaţă cândva în viitor este o altă poveste care a născut multe reacţii sceptice la adresa sa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
disney,
industrie,
animatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.