LIVE: ZF Real Estate by Storia - Ce trebuie să ştii ca să devii agent imobiliar?

O primă veste bună din zona euro: Activitatea sectorului privat din zona serviciilor din Europa a atins un maxim al ultimelor opt luni, reuşind să compenseze scăderea înregistrată pe zona industrială de către Germania, care a ajuns o ”frână” pentru zona euro

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 22 februarie 2024 23 afişări

O primă veste bună din zona euro: Activitatea sectorului privat din zona serviciilor din Europa a atins un maxim al ultimelor opt luni, reuşind să compenseze scăderea înregistrată pe zona industrială de către Germania, care a ajuns o ”frână” pentru zona euro

Activitatea sectorului privat din zona serviciilor din Europa a atins un maxim al ultimelor opt luni, reuşind să compenseze scăderea înregistrată pe zona industrială de către Germania, raportează Bloomberg.

Datele de joi au arătat că indicele managerilor de achiziţii al S&P Global a crescut la 48,9 în februarie, mai puternic decât nivelul de 48,4 preconizat de economişti şi cel mai aproape de nivelul de 50 care marchează expansiunea din iunie. Totul se datorează serviciilor, care au încetat în mod neaşteptat să se mai micşoreze după şase luni de contracţie.

Între timp, industria prelucrătoare a înregistrat o adâncire surprinzătoare a încetinirii, de vină fiind Germania. Indicatorul pentru cea mai mare economie din regiune a coborât la cel mai scăzut nivel din octombrie, dezvăluind o scădere a producţiei, alături de o scădere a comenzilor noi în ţară şi în străinătate.

„Germania acţionează ca o frână pentru creşterea zonei euro", a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „În timp ce Franţa îşi revine mai puternic atât în sectorul serviciilor, cât şi în cel al producţiei, Germania rămâne în urmă."

Cifrele evidenţiază divergenţa din ce în ce mai mare dintre Germania şi restul regiunii, fiind publicate pe fondul unor îngrijorări sporite cu privire la performanţa economică a ţării, care este îngreunată de slăbiciunea prelungită a sectorului său manufacturier supradimensionat. Miercuri, guvernul şi-a redus prognoza de creştere pentru acest an la doar 0,2%, după o contracţie în 2023.

Blocul monetar va înregistra, cel mai probabil, o expansiune de 0,8% în 2024, potrivit lui Liebke, care vede „un licăr de speranţă pe măsură ce zona euro se îndreaptă spre redresare - acest lucru este vizibil în special în sectorul serviciilor".

Banca Centrală Europeană contează pe înăsprirea monetară record pentru a domoli inflaţia fără a afecta prea mult economia, care tocmai a evitat o recesiune în a doua jumătate a anului 2023.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.