Primarul Londrei susţine că Brexitul a costat Marea Britanie peste 178 de miliarde de dolari
Primarul Londrei, Sadiq Khan, susţine că Brexitul a costat Marea Britanie peste 178 de miliarde de dolari până în prezent. Khan care s-a opus ieşirii din UE, foloseşte datele unui studiu realizat de economişti.
Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a redus dimensiunea economiei sale cu 6% până în prezent. Reducerea economică costă 140 de miliarde de lire sterline (178 de miliarde de dolari), a declarat joi primarul Londrei, Sadiq Khan. El mai spuns că deficitul va ajunge la 10% până în 2035, potrivit Reuters.
Khan, un membru al Partidului Laburist de opoziţie, care a votat împotriva Brexit-ului în referendumul din 2016, şi-a bazat declaraţia pe un raport comandat de la consultanţii economici Cambridge Econometrics. Experţii au estimat cât de repede ar fi crescut economia dacă Marea Britanie ar fi votat pentru a rămâne în UE.
„Este acum evident că Brexit-ul nu funcţionează. Versiunea dură a Brexit-ului cu care am ajuns ne trage economia în jos şi creşte costul vieţii", a explicat Khan.
Estimarea Cambridge Econometrics a costurilor Brexitului este mai mare decât alte calcule.
Institutul Naţional de Cercetare Economică şi Socială (NIESR) din Marea Britanie a estimat în noiembrie că Brexitul a redus dimensiunea economiei cu 2%-3%. Impactul ar putea să crească la 5%-6% până în 2035.
Jonathan Haskel, un specialist al Băncii Angliei, a estimat anul trecut, că Brexitul a afectat investiţiile în afaceri provocând reducerea PIB-ului cu 1,3% până la sfârşitul lui 2022, echivalentul a 1.000 de lire sterline pe gospodărie pe an.
Evaluarea implicaţiilor Brexit-ului a fost complicată de pandemia de COVID-19 la doar câteva luni după ce Marea Britanie a părăsit oficial UE în ianuarie 2020. De aemenea, Marea Britanie se confruntă cu un val de migranţi din ţările africane şi asiatice.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană