Probleme de superbogaţi: Cum să-ţi protejezi colecţia de artă de pe iaht
Iahturile în sine nu mai sunt de ajuns pentru cei care vor să-şi etaleze averea, iar tot mai mulţi dintre superbogaţi vor să îşi aibă aproape şi o parte din colecţia de artă, ceea ce creează probleme noi pentru proprietari, legate de întreţinerea acestora.
În ziua de azi există superiahturi cu colecţii de artă mai bune decât cele din unele muzee naţionale, după cum explică specialişti în istoria şi conservarea artei, scrie The Guardian, iar uneori valoarea operelor de la bord e chiar mai mare decât a iahtului în sine. Cum ambarcaţiunile nu sunt galerii de artă, pot apărea probleme care să afecteze lucrările, cum ar fi copiii care aruncă cu fulgi de porumb în tablouri care i-au speriat, provocând stricăciuni, agravate apoi de echipajul de la bord care încearcă să cureţe tablourile fără să ştie cum ar trebui de fapt s-o facă, sau contactul involuntar al operelor de artă cu dopurile săltăreţe ale unor sticle de şampanie.
A apărut astfel nevoia de cursuri şi consultanţă pentru echipajele de pe iahturi, cât şi pentru proprietari cu privire la întreţinerea colecţiilor. Pentru a reduce accidentele, de exemplu, este bine ca echipajul să ştie ce valoare au obiectele de la bord, spun experţii.
Printre proprietarii importanţi de colecţii de artă expuse pe iahturi se află acţionarul majoritar al echipei de fotbal Tottenham Hotspur, Joe Lewis, care deţine lucrări de Degas, Francis Bacon, Freud, Klimt, Matisse sau Picasso şi nu numai, deşi nu se ştie exact ce anume expune pe vasul său Aviva.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro