Răzbunarea unui angajat care a fost CONCEDIAT pentru că a făcut o simplă glumă. Ce a reuşit el după mai mulţi ani în care s-a judecat cu compania

Postat la 01 martie 2020 623 afişări

Răzbunarea unui angajat care a fost CONCEDIAT pentru că a făcut o simplă glumă. Ce a reuşit el după mai mulţi ani în care s-a judecat cu compania

Un angajat al rafinăriei BP din Australia şi-a recăpătat locul de muncă după ce a fost concediat pe motiv că ar fi parodiat compania printr-un cunoscut meme cu Hitler. Scott Tracey a folosit popularul meme din filmul Downfall (2004), pentru a înfăţişa scene din companii cu negocierile privind salariile, postându-l pe un grup închis Facebook, scrie BBC.

Ulterior, el a fost concediuat după ce un judecător a decis că videoclipul a fost jignitor. Dar o hotărâre luată în urma unui apel de vineri a constatat că era nerezonabil să se spună că parodia i-a asemănat pe managerii de BP cu naziştii. „Oricine are cunoştinţă despre ce înseamnă un meme nu ar fi putut spune că utilizarea clipului a fost cu intenţia de a face vreo asociere cu Hitler sau naziştii", a declarat Comisia de lucru echitabil în decizia angajatului concediat. Meme-ul înfăţişează scena culminantă din Downfall - în care Hitler îşi confruntă generalii în buncărul său - şi înlocuieşte subtitrările cu subiecte de parodie.

BP l-a concediat pe Tracey în 2018, după ce a considerat că videoclipul este „extrem de ofensator şi inadecvat”, decizie care a fost susţinută iniţial de instanţa care a judecat cazul. Dar Tracey a susţinut că nu a intenţionat să ofenseze pe nimeni şi că videoclipul era menit să fie plin de umor.

El a adăugat că nu a identificat BP sau pe nimeni în mod special.

Comisia pentru muncă echitabilă a constatat că meme-ul fusese „disociat [cultural] de evenimentele reale, adăugând că acest meme mai fusese folosit „de mii de ori de-a lungul unui deceniu în scopul de a crea, într-un mod cu totul imitativ, o reprezentare satirică a situaţiilor contemporane”.

Purtătorul de cuvânt al Uniunii Muncitorilor din Australia, Daniel Walton, a salutat decizia, spunând că „ziua în care ne pierdem drepturile de exprimare ar fi o zi foarte sumbră pentru Australia". Avocatul lui Tracey, Kamal Farouque, a declarat pentru ziarele locale că acesta este într-adevăr încântat să-şi recupereze locul de muncă şi aşteaptă cu nerăbdare să revină la muncă la rafinăria BP.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bp,
munca,
australia
0 seconds of 1 minute, 7 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
01:07
01:07
 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.

www.zf.ro
Impactul real al tarifelor preşedintelui Trump: La ce preţ ar putea ajunge un iPhone dacă tarifele rămân în picioare? Costurile urcă de până la 10 ori