Regulament de ordine morala
Scoaterea la iveala a dosarelor de securisti ori de colaboratori ai Securitatii si-a produs in grade diferite efectele asupra partidelor noastre politice, in functie de interesele fiecaruia dintre acestea.
Scoaterea la iveala a dosarelor de securisti ori de colaboratori ai Securitatii si-a produs in grade diferite efectele asupra partidelor noastre politice, in functie de interesele fiecaruia dintre acestea.
Daca deputatul si vicele PRM Ilie Merce, spre exemplu, si-a pastrat functiile, in virtutea politicii partidului sau de a-i pastra pe securisti in randurile sale, iar PD i-a lasat pe Aurel Teodorescu si Silvian Ionescu sa decida singuri daca e mai bine sa plece din partid ori macar din functiile publice pe care le detineau, cutremurul cel mai mare s-a produs la PNL. Aici, intransigenta afisata de conducerea partidului fata de petele morale din trecutul membrilor sai a dus deja la excluderea din randul liberalilor a Monei Musca si a lui Ioan Ghise, dovediti drept colaboratori cu Securitatea.
Faptul ca momentul excluderii a coincis cu anuntul ca grupul parlamentar liberal din Camera nu-i mai sustine pe Raluca Turcan si Cristian Boureanu pentru functiile de conducere in doua comisii a generat o multime de comentarii in presa (dar si din partea colegilor democrati de coalitie) ca gruparea Tariceanu tine sa-si conserve autoritatea in PNL inlaturandu-i pe colegii de partid cu atitudini critice, pornind de la pretextul purificarii morale a miscarii liberale. Aceste comentarii au capatat amploare odata cu anuntarea, spre sfarsitul saptamanii, a unor avertismente deschise adresate de conducerea PNL altor doi critici ai gruparii Tariceanu - Theodor Stolojan si Valeriu Stoica.
De mai mica amploare se dovedesc deocamdata efectele dosariadei asupra PSD, unde Rodica Stanoiu a decis sa-si dea singura demisia, cu o expunere de motive destul de neclara, dar care a evitat orice referire la posibilitatea ca suspiciunea de colaborare cu Securitatea a fostului ministru de justitie sa se confirme. In cazul PSD, dinamica interna a vietii de partid ramane influentata in primul rand de luptele obisnuite pentru putere, asa cum s-a vazut cu ocazia demisiei lui Dan Ioan Popescu, laolalta cu inca doi deputati, fosti sustinatori ai ex-premierului Adrian Nastase. Daca in cazul lui Popescu nu s-a pus deocamdata problema migrarii la alt partid, ceilalti doi s-au repartizat in mod echitabil in Alianta D.A. - Ioan Timis la PNL, Gheorghe Sarb la PD.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro