Revenire spectaculoasă pentru Tesla: Acţiunile producătorului auto au urcat cu 12% pe bursă după ce rezultatele peste aşteptări şi previziunile optimiste au dat noi aripi investitorilor. Compania lui Musk preconizează o „uşoară creştere” a livrărilor în 2024, în ciuda unui început de an slab

Autor: Ştefan Stan Postat la 24 octombrie 2024 15 afişări

Revenire spectaculoasă pentru Tesla: Acţiunile producătorului auto au urcat cu 12% pe bursă după ce rezultatele peste aşteptări şi previziunile optimiste au dat noi aripi investitorilor. Compania lui Musk preconizează o „uşoară creştere” a livrărilor în 2024, în ciuda unui început de an slab

Acţiunile Tesla au crescut miercuri după ce cel mai mare producător de vehicule electrice din lume a raportat un profit trimestrial peste aşteptări, prognozând în acelaşi timp o „uşoară creştere” a livrărilor în acest an şi un salt mare în 2025. Performanţa marchează o revenire majoră pentru Tesla, care a trecut prin câteva trimestre dezamăgitoare, pe măsură ce s-a răspândit îngrijorarea cu privire la încetinirea cererii globale pentru vehiculele electrice, scrie FT. 

De asemenea, Tesla a fost prinsă în activismul politic diviziv al directorului său executiv, Elon Musk, şi într-o bătălie în instanţă pentru a-i restabili pachetul de 56 de miliarde de dolari de opţiuni pe acţiuni.

Musk a prezis că vânzările de vehicule ar putea creşte cu 20% până la 30% anul viitor, după ce reducerile de costuri vor reduce preţurile maşinilor existente, ceea ce la rândul său va stimula cererea. El a menţionat, de asemenea, îmbunătăţirile aduse tehnologiei de auto-conducere şi noile produse, inclusiv „Cybercab” său autonom prezentat la începutul acestei luni.

Musk a afirmat, de asemenea, că ratele scăzute ale dobânzilor reduc plăţile lunare de finanţare, ceea ce are un impact semnificativ asupra cererii.

Acţiunile Tesla au crescut cu 12 % în timpul tranzacţionării după orele de lucru, oferind o oarecare uşurare investitorilor - acestea sunt la jumătate din vârful lor din noiembrie 2021. Este în continuare cel mai valoros producător auto mondial, cu 669 de miliarde de dolari.

Venitul net ajustat pentru al treilea trimestru a crescut cu 8% faţă de anul trecut, ajungând la 2,5 miliarde de dolari, depăşind aşteptările de 2,1 miliarde de dolari, potrivit unui raport al companiei cu sediul în Austin, Texas. Veniturile au crescut cu 8% până la 25,2 miliarde de dolari, depăşind uşor estimarea medie de 25,4 miliarde de dolari a analiştilor. 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.