Revolut lansează în România Fondurile Flexibile de Investiţii pentru clienţii retail, un produs de investiţii şi economisire cu dobânzi variabile de până la 5,35% în USD

Autor: Roxana Rosu Postat la 24 iulie 2024 68 afişări

Revolut lansează în România Fondurile Flexibile de Investiţii pentru clienţii retail, un produs de investiţii şi economisire cu dobânzi variabile de până la 5,35% în USD

Revolut lansează pe piaţa locală un nou produs de investiţii şi economisire, Fondurile Flexibile de Investiţii, cu dobânzi cuprinse între 4,08% şi 5,35% pentru conturile în dolari americani.

Clientii au posibilitatea de a face retrageri şi depuneri de bani oricând, inclusiv să adauge fonduri prin rotunjirea restului sau prin transferuri recurente.

„Pentru clienţi, este important să economisească şi să aibă la îndemână instrumente care permit colectarea fiecărei sume de bani. Suntem bucuroşi să lansăm acest produs în România şi astfel să ajutăm clienţii să obţină mai mult de la banii lor. Clienţii români au acum acces la un instrument flexibil care permite investiţii în euro, dolari americani şi lire sterline, aducând în plus şi libertatea de a-şi accesa oricând fondurile puse deoparte, dacă au nevoie de ele”, a declarat Albert Codorniu, Şeful Departamentului Produse de Economisire.

Prin deschiderea unui Fond Flexibil, clientul investeşte în fonduri de piaţă monetară (Money Market Funds - MMF), care au rate ale dobânzii în linie cu dobânzile de pe pieţele monetare. Investiţia şi câştigurile în acest produs nu sunt garantate, dar MMF-urile au printre cele mai mici riscuri dintre investiţiile de acest tip.

Investiţiile făcute de clienţi sunt protejate prin Schema lituaniană de asigurare a investitorilor pentru sume de până la 22.000 de euro (riscurile de investiţii sunt excluse din această schemă).

Fondurile disponibile în aplicaţie sunt sub-fonduri ale Fidelity Institutional Liquidity Fund plc, autorizată ca UCITS de către Banca Centrală a Irlandei. Depozitarul fondurilor este J.P. Morgan Bank SE, Sucursala Dublin.

Fondurile Flexibile, cu acumulare zilnică a dobânzii, sunt disponibile în euro, dolari americani şi lire sterline, un client putând deţine mai multe conturi în acelaşi timp. Ratele dobânzilor diferă în funcţie de monedă şi de planul financiar pentru care a optat clientul. De exemplu, clienţii Ultra vor beneficia de randamente anuale de până la 3,76% pentru euro, 5,20% APY pentru lire sterline şi 5,35% APY pentru dolari americani. 

Randamentul procentual anual (APY) este exprimat în valoare netă, la data de 18/07/2024, dar variază zilnic şi se bazează pe informaţia furnizată de managerul fondului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clienti,
fonduri,
investitii,
bani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.