România este ţara din care provin cei mai mulţi pacienţi internaţionali ai Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria
Spitalul privat Wiener Privatklinik (WPK), fondat la Viena în urmă cu mai bine de 150 de ani, a tratat în 2023 peste 1.000 de pacienţi români, iar peste 60% dintre aceştia au apelat la serviciile medicale de oncologie.
Spitalul privat austriac a tratat anul trecut peste 1.000 de pacienţi români, peste jumătate dintre ei apelând la serviciile medicale de oncologie.
Spitalul privat Wiener Privatklinik (WPK), fondat la Viena în urmă cu mai bine de 150 de ani, a tratat în 2023 peste 1.000 de pacienţi români, iar peste 60% dintre aceştia au apelat la serviciile medicale de oncologie.
România, spune Thomas P. Ebm, CEO al Wiener Privatklinik, este ţara din care provin cei mai mulţi pacienţi internaţionali, întrucât aproximativ 26% din totalul pacienţilor trataţi la WPK sunt români.
„România este ţara din care provin cei mai mulţi pacienţi internaţionali, reprezentând 26% din total. În 2023 au fost trataţi la Wiener Privatklinik peste 1.000 de pacienţi români, iar cele mai solicitate servicii medicale au fost de oncologie, peste jumătate dintre aceştia venind la Viena pentru această specialitate. De asemenea, pacienţii români au avut nevoie de intervenţii chirurgicale complexe în specialităţile ortopedie-traumatologie, chirurgie cardiovasculară, chirurgie reconstructivă şi a nervilor periferici sau chirurgie pediatrică. În plus, mulţi dintre ei ajung la WPK pentru consultaţii de second opinion“, a spus Thomas P.
Ebm, CEO al Wiener Privatklinik, în timpul unui eveniment ce a avut loc la Viena săptămâna trecută.
O altă piaţă importantă pentru Wiener Privatklinik, după România, spun reprezentanţii WPK, este Bulgaria. În ultimii ani, detaliază aceştia, au fost trataţi peste 250 de pacienţi bulgari în spitalul privat de la Viena.
Spitalul WPK este condus de dr. Walter Ebm şi Thomas Ebm, care ocupă poziţia de CEO şi directori generali şi de prof. univ. dr. Christoph Zielinski, directorul medical.
Spitalul privat din Viena are peste 300 de medici colaboratori, majoritatea austrieci, însă în cadrul lui lucrează şi asistente şi medici din România. Printre aceştia se numără dr. Alina Sturdza, specialist în radio-oncologie, dar şi prof. univ. dr. Dan Rujescu, specialist în psihiatrie, psihosomatică, psihoterapie şi demenţă.
„Pacienţii din România şi Bulgaria pot beneficia aici de programări rapide care îi ajută să ajungă mai repede la un diagnostic şi, ulterior, la un tratament. Cei mai mulţi dintre ei aleg să se trateze la Viena datorită chirurgiei de ultimă generaţie şi terapiei sistemice şi prin radiaţii“, a spus dr. Alina Sturdza, specialist în radio-oncologie.
WPK are peste 30 de specialităţi medicale şi zece centre de competenţă, printre care se numără medicina sportivă şi traumatologia, chirurgia tumorilor osoase sau radiologia intervenţională, dar şi altele.
Spitalul privat de la Viena are şapte secţii cu 145 de paturi, un bloc operator cu patru săli de operaţie şi terapie intensivă, o clinică ambulatorie cu două săli de operaţii pentru intervenţiile care nu necesită internare, un centru de radiologie dotat cu PET – CT şi medicină nucleară, dar şi un centru propriu de radioterapie.
„Spitalul are o rată de ocupare anuală de 85%. Într-un an sunt peste 12.000 de internări, iar aproximativ 45% dintre acestea sunt pentru pacienţi internaţionali din peste 20 de ţări, cu precădere din Europa Centrală şi de Est“, au mai adăugat oficialii WPK.
Conducerea Wiener Privatklinik are în plan investiţii de 70 mil. euro pentru extinderea spitalului cu 22.000 mp, dublându-i astfel capacitatea existentă.
Wiener Privatklinik are două reprezentanţe în România, una la Bucureşti, deschisă în 2016, şi una în Timişoara, deschisă în 2019.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro