Rubla Rusiei scade pe măsură ce Moscova permite ţărilor „prietenoase” să intre din nou pe piaţa obligaţiunilor
Luni, preţul rublei a scăzut cu 1,5%, ajungând la 61 de unităţi faţă de dolarul american, deoarece Rusia a permis ţărilor aşa-zise „prietenoase” să intre din nou pe piaţa de obligaţiuni din Moscova, raportat Business Insider.
Kremlinul a anunţat săptămâna trecută planurile ca investitorii care vin din ţări care nu au luat parte la sancţiunile împotriva Rusiei să tranzacţioneze cu titluri de creanţă.
Rusia va converti, de asemenea, certificatele de depozit globale, sau GDR, în acţiuni care vor fi tranzacţionate la Bursa din Moscova. Banca centrală a Rusiei a declarat luni că plănuieşte să anuleze GDR-urile de la deţinătorii de cont şi apoi să crediteze acţiunile.
Moscova şi-a închis pieţele în februarie pentru a menţine un sigiliu mai strâns asupra ieşirilor de capital, după ce preşedintele Vladimir Putin a lansat invazia Ucrainei.
Cea mai recentă cădere a rublei se adaugă la oscilaţiile sălbatice pe care le-a văzut moneda după ce a înregistrat maxime şi minime record în acest an.
După desfăşurarea de trupe de către Rusia în Ucraina, rubla s-a scufundat faţă de dolar la 121,53 de unităţi, doar pentru a reveni la 50,01 în iunie. Banca centrală a Rusiei a ridicat în mod agresiv ratele dobânzilor la aproape 20% într-un efort de a proteja ţara de sancţiunile occidentale.
Între timp, cel puţin şase mari bănci de pe Wall Street au început din nou să tranzacţioneze cu obligaţiuni ruseşti, a informat Reuters.
JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Deutsche Bank, Barclays şi Jeffries Financial Group au reintrat cu precauţie pe piaţa obligaţiunilor guvernamentale şi corporative ruseşti, a informat luni Reuters.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro