Sandu: Nu am vrut să disloc sume de la MTS destinate unor sporturi care fac mai greu rost de bani
Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal Mircea Sandu a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că în timpul mandatelor sale nu a solicitat fonduri de la Ministerul Tineretului şi Sportului deoarece nu a dorit să disloce sume destinate unor sporturi care fac mai greu rost de bani decât fotbalul.
"Nu am ce comenta, mai suntem sau nu mai suntem o societate non-profit în afara fondurilor de la bugetul de stat? Treaba lor. În timpul mandatului meu nu s-a primit nimic-nimic. În primul rând nu am vrut să disloc nişte sume care se adresează unora care fac mai greu bani. Pentru că fotbalul face mai uşor rost de bani. Iar când toată ziua-bună-ziua se spune că ministerul e sărac, ce să mai iei şi tu? Şi apoi, noi ne-am descurcat, nu am cerut pentru că nu am avut nevoie. Am reuşit să facem lucrurile fără să apelăm la banii statului", a spus Sandu, pentru MEDIAFAX, după ce MTS a anunţat că va acorda FRF o finanţare de aproximativ un milion de euro.
Fostul preşedinte al FRF în perioada 1990-2014 doreşte să organizeze o serie de întâlniri cu mai mulţi oameni din lumea sportului pentru modificarea Legii Codului Fiscal şi a Legii Sportului. "Noi, oamenii din lumea sportului, vrem să ne mai întâlnim şi să mai discutăm pentru a face nişte iniţiative pe care MTS să le promoveze. Şi mă refer la modificarea legii codului fiscal în primul rând şi a legii educaţiei fizice şi sportului. La noi încă se mişcă şi foarte greu lumea din punct de vedere al întâlnirilor. Toată lumea e foarte ocupată. Vă aduceţi aminte că împreună cu Ţiriac, cu Hagi, Ilie Năstase şi aşa mai departe ne-am chinuit destul de mult să pătrundem la nivelul Guvernului şi Parlamentului să îi convingem că în cadrul codului fiscal trebuie găsită o rubrică în care agenţilor comerciali să poată avea nişte facilităţi pentru a sprijini cultura, sănătatea şi sportul. Ceea ce nu s-a întâmplat însă prea puternic. Deci trebuie mers pe legislaţie", a menţionat Mircea Sandu.
FRF va primi o alocaţie financiară de aproximativ un milion de euro de la MTS pentru pregătirea loturilor de copii şi juniori în 2015, fiind pentru prima oară când federaţia de fotbal a solicitat fonduri de la bugetul de stat, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat, Carmen Tocală.
"Este firesc ca pentru loturile naţionale de tineret şi juniori să fie atribuită o sumă. Pentru loturile naţionale de seniori au nişte condiţii stabilite de forul conducător şi noi nu putem aloca sume decât în limita HG-ului. Dar pentru loturile mici se poate. Sunt peste 23.000 de sportivi legitimaţi la fotbal, deci trebuie să el dăm şi lor. Chiar dacă lumea nu agreează. Dar vorbim numai despre activitatea de tineret şi juniori, părinţii nu mai pot suporta cheltuielile. Acolo trebuie să umblăm noi. Am agreat cu domnul Burleanu, cu domnul Chivorchian un plan, până se reglementează situaţia cu Loteria, să-i ajutăm într-un fel. Nu sunt condiţionaţi de anumite calificări, nu intră în prima grupă valorică, intră în a doua grupă valorică la finanţare, la jocurile sportive. Comparativ cu toate jocurile sportive, vor primi o finaţare de 4-5 milioane de lei. Toate se situază în jurul acestei sume. Handbalul are ceva mai mult, dar a avut un campionat european. Eu cred că 4-5 milioane de lei înseamnă un ajutor pentru federaţie", a declarat Tocală, pentru MEDIAFAX, la finalul conferinţei de presă în cadrul căreia a fost prezentat Raportul de Activitate al MTS pe anul 2014.
Federaţia Română de Fotbal va fi obligată să cheltuie sumele provenite de la bugetul de stat în anumite condiţi: "Trebuie să cheltuiască aceste sume în condiţiile noastre însă, nu în hoteluri de 5 stele, noi stă în hoteluri de 3 stele, pentru că aşa prevede legea. Transportul se face la economic, nu la business, sunt nişte criterii care trebuie respectate. Dar trebuie ajutaţi, joacă pentru România. Aveau banii de la Loterie, dar nu mai au acei bani din 2009, de unde au ei venituri proprii să susţină juniorii? Atunci am spus să-i ajutăm, dar la fel ca la celelalte jocuri sportive".
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană