Noua serie de smartphone-uri Pixel 9 de la Google - „marţi, 13” pentru Apple? Analiştii cred că Google îşi prezintă mai rapid gadgeturile pentru a stabili tendinţele în materie de AI, pe fondul amânărilor Apple. Cu ce funcţii noi ar urma să fie lansate telefoanele Google

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 13 august 2024 46 afişări

Decizia Google de a lansa mai repede cu două luni decât de obicei noua sa serie sa de smartphone-uri Pixel - ediţia cu numărul 9, în cadrul unui eveniment programat pentru astăzi, 13 august (la 20.00, ora României) ar putea purta ghinion Apple pentru că va da tonul pe piaţă privind funcţiile bazate pe inteligenţa artificială, profitând de rămânerea în urmă a companiei conduse de Tim Cook pe acest subiect, scrie presa internaţională.

Noua serie de smartphone-uri Pixel 9 de la Google - „marţi, 13” pentru Apple? Analiştii cred că Google îşi prezintă mai rapid gadgeturile pentru a stabili tendinţele în materie de AI, pe fondul amânărilor Apple. Cu ce funcţii noi ar urma să fie lansate telefoanele Google

Decizia Google de a lansa mai repede cu două luni decât de obicei noua sa serie sa de smartphone-uri Pixel  - ediţia cu numărul 9, în cadrul unui eveniment programat pentru astăzi, 13 august (la 20.00, ora României) ar putea purta ghinion Apple pentru că va da tonul pe piaţă privind funcţiile bazate pe inteligenţa artificială, profitând de rămânerea în urmă a companiei conduse de Tim Cook pe acest subiect, scrie presa internaţională.

Forbes.com scrie spre exemplu că Google va avea ocazia cu evenimentul de marţi să-şi „întărească poziţia” pe segmentul AI mai ales că „Apple este absent momentan” din acest spaţiu.

„Săptămâna aceasta, Google are ocazia să repete performanţa definită cu Pixel 8, doar că de data aceasta nu este vorba despre definirea pieţei, ci despre consolidarea ei.

Google a demonstrat deja mai multe instrumente bazate pe inteligenţă artificială (IA) pe platforma Pixel, iar instrumente similare sunt disponibile de la mai mulţi producători Android. Există funcţii pentru eliminarea, mutarea sau editarea elementelor individuale dintr-o fotografie; opţiunea de a transfera expresii între fotografii pentru a obţine cea mai bună imagine compozită posibilă şi instrumente pentru îmbunătăţirea calităţii audio în înregistrările video.

Sunt disponibile şi funcţionalităţi pentru transcrierea audio, sintetizarea informaţiilor din pagini web şi e-mailuri, precum şi căutarea bazată pe capturi de ecran sau chiar pe o parte încercuită a ecranului. IA poate ajuta la filtrarea apelurilor spam, poate acţiona ca translator în timpul călătoriilor şi poate sugera răspunsuri, subiecte şi altele atunci când creaţi conţinut pe telefonul dvs. Toate aceste funcţionalităţi au debutat pe familia Pixel 8 înainte de a se răspândi în întregul ecosistem. De fapt, funcţia "circle to search" (căutare prin încercuire) a Google a debutat iniţial pe platforma Galaxy AI a Samsung, care a reflectat multe dintre caracteristicile Pixel şi a adăugat şi funcţii proprii.

Toate acestea au urmat aceeaşi direcţie şi filosofie pe care Google le-a stabilit public odată cu Pixel 8. Această direcţie va fi şi mai accentuată în această săptămână, odată cu lansarea Pixel 9 şi a unei serii de noi funcţionalităţi bazate pe AI”, notează Forbes.

Ce date au „transpirat” în media online despre lansarea Google

Pe lângă smartphone-ul Pixel 9, se aşteaptă ca Google să lanseze Pixel Pro în două dimensiuni: un model mai mare cu ecran de 6,8 inci şi o variantă mai mică, având un ecran de 6,3 inci, notează portalul The Verge. „Va fi prima dată când funcţionalităţile Pro vor fi disponibile în două dimensiuni diferite, camera teleobiectiv fiind anterior rezervată doar pentru modelul de telefon mai mare.

După cum se arată în imaginea distribuită chiar de Google, Pixel 9 şi 9 Pro vor veni, de asemenea, cu câteva modificări distincte de design. Atât modelele Pro, cât şi cele standard vor avea margini mai plate şi un modul de cameră rotunjit care iese în evidenţă pe spatele dispozitivului.

O fişă tehnică publicată de OnLeaks sugerează că modelele Pixel 9 Pro vor fi echipate cu un cip G4 Tensor şi 16GB RAM. Între timp, se preconizează că modelul Pixel 9 de bază va avea acelaşi cip cu un ecran de 6,3 inci şi 12GB RAM. Ambele telefoane ar putea începe cu 128GB de stocare, cu opţiuni care ajung până la 1TB pe modelul Pro.

Camerele de pe ambele dispozitive vor primi probabil şi ele actualizări, fişa tehnică scăpată în media arătând că Pixel 9 va avea o cameră selfie de 10,5MP, o cameră principală de 50 megapixeli şi un obiectiv ultrawide de 48MP. Scurgerea de informaţii indică, de asemenea, că Pixel 9 Pro va avea o cameră selfie de 42MP şi trei camere pe spate, inclusiv o cameră principală de 50MP, un obiectiv ultrawide de 48MP şi o cameră teleobiectiv de 48MP”, conform The Verge.

Google se pregăteşte, de asemenea, să lanseze şi dispozitivul său pliabil de generaţie următoare, numit acum Pixel 9 Pro Fold. „Prin comparaţie cu dispozitivul de anul trecut, Pixel 9 Pro Fold pare să fie mai înalt şi mai subţire. În ceea ce priveşte specificaţiile, se pare că Pixel 9 Pro Fold va avea un ecran exterior de 6,3 inci şi un ecran interior de 8 inci”, adaugă sursa citată.

Una dintre noile funcţii de pe smartphone-urile Google va fi asemănătoare cu una controversată prezentată de Microsoft, dar implementată fără serioasele riscuri de cybersecurity şi de încălcare a intimităţii din varianta gândită de Microsoft. Este vorba de Pixel Screenshots o funcţie bazată pe AI care "te ajută să salvezi informaţii pe care vrei să ţi le aminteşti mai târziu - cum ar fi evenimente, locuri şi altele." Mai exact această funcţie AI va "salva şi procesa detalii utile" din capturile tale ecran, doar că spre deosebire de controversata funcţie Recall a Microsoft analiza nu va fi efectuată pe capturi realizate regulat ale întregului ecran ci doar pentru capturile realizate de utilizator.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
apple,
functii,
lansare,
smartphone,
analisti,
fond,
rapid,
serie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.