Side-jobul care se plăteşte cu 200 de dolari pe oră şi pentru care nu e nevoie de facultate
Una dintre cele mai profitabile joburi secundare din lume este şi unul dintre cele mai vechi. Cele mai vechi dovezi despre notariat datează încă de pe vremea Egiptului Antic, unde cei ce erau cunoscuţi înainte drept cronicari verificau comunicările oficiale şi documentele legate de taxe, scrie CNCB.
În prezent, un astfel de job este remunerat chiar şi cu 200 de dolari pe oră.
În timp ce esenţa muncii lor rămâne aceeaşi, profesia a evoluat de atunci pentru a include notari specializaţi în dosare de proprietate şi documente de împrumut - un serviciu foarte solicitat pentru care oamenii sunt dispuşi să plătească o mulţime de bani.
Cei mai mulţi notari publici pot percepe doar ceea ce le dictează statul lor; pe de altă parte, notarii care se ocupă de zona de real-estate sau împrumuturi pot cere mai mult pentru că se ocupă de ipoteci sau credite, adesea în termene foarte scurte.
Activitatea este adesea flexibilă şi poate fi remunerată cu până la 20.000 de dolari pe lună ca agent cu jumătate de normă, potrivit Asociaţiei Naţionale a Notarilor.
Pentru a deveni notar, trebuie să aveţi cel puţin 18 ani. Nu există cerinţe educaţionale, dar unele state, inclusiv California şi New York, cer ca notarii să urmeze un curs de formare şi să treacă un examen special.
Alte state ar putea, de asemenea, să vă ceară să treceţi o verificare a antecedentelor şi să depuneţi un cazier ca parte a procesului.
Notarii care se ocupă de zona de împrumuturi sau real-estate sunt plătiţi în general cu sume care variază între 75 şi 200 de dolari pe oră.
„Aş spune că cel puţin 70% dintre programările pentru semnături sunt seara sau în weekend, aşa că acesta este un job secundar perfect şi flexibil pentru cineva un program obişnuit de 8 ore”, a declarat Mark Wills, proprietarul Loan Signing System şi notar care activează în domeniu de peste 20 de ani.
Drumul către notariat, mai ales în zona de imobiliare şi credite, necesită ca individul să treacă printr-un proces de formare care poate dura între patru şi nouă săptămâni.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro