Sprijin de unicorn. UiPath pune la dispoziţia spitalelor din România software pentru a-şi gestiona activităţile

Autor: Ioana Matei Postat la 26 martie 2020 195 afişări

Sprijin de unicorn. UiPath pune la dispoziţia spitalelor din România software pentru a-şi gestiona activităţile

UiPath, compania lider de Robotic Process Automation (RPA), cunoscută ca fiind primul unicorn românesc, anunţă disponibilitatea de a sprijini organizaţiile din sectorul public românesc în demersurile de combatere a răspândirii Covid-19 şi de gestionare a efectelor crizei. Potrivit unui comunicat de presă trimis azi de reprezentanţii companiei, UiPath pune la dispoziţia spitalelor licenţe gratuite şi suport tehnic end-to-end pentru a putea folosi platforma de RPA UiPath în activităţile lor de zi cu zi, dar şi acces la automatizări deja create. De asemenea, oferta este extinsă şi către acele instituţii şi organizaţii din sectorul public care gestionează efectele crizei provocate de răspândirea pandemiei de coronavirus.

În era digitală, activităţile repetitive, cronofage, fără o valoare adăugată majoră pot fi delegate către roboţi software, care, cu ajutorul inteligenţei artificiale (AI) şi machine learning (ML), pot executa sarcini complexe fără întrerupere şi fără erori. Capabili să prelucreze volume foarte mari de informaţii cu rapiditate şi acurateţe, roboţii software ar putea deveni asistenţii digitali ai personalului medical şi funcţionarilor, spun reprezentanţii companiei în comunicatul de presă.

Măsurile anunţate de către UiPath sunt valabile până pe 30 septembrie, cu posibilitatea de a prelungi termenul pe toată durata pandemiei.

UiPath a identificat deja la nivel international puncte fierbinţi ale sectorului public unde automatizarea este o soluţie rapidă şi eficientă, iar în România poate asista, printre altele, la:

  • Recepţionarea pacienţilor în unităţile de urgenţă – prin automatizarea formalităţilor de înregistrare a pacienţilor, personalul medical auxiliar va putea reduce timpii de aşteptare. Acolo unde este posibil, roboţii software pot accesa într-o multitudine de platforme şi aplicaţii istoricul pacienţilor oferind informaţii vitale medicilor în timp minim.
  • Facilitarea acordarii de sprijin către categoriile vulnerabile – procesarea nivelului record de cereri electronice pentru acordarea de suport social poate fi automatizată şi soluţionările vor putea fi eliberate cu rapiditate şi fără erori.

Pe langă măsurile directe de sprijin, UiPath a apelat la cea mai mare comunitate de RPA din lume, iar membrii acesteia au răspuns apelului lansat la mijlocul lunii martie de a ajuta împreună organizaţiile care se află în linia întai în lupta cu răspândirea Covid-19 şi a limitării efectelor crizei. Până în prezent, peste 100 de programatori au anunţat că vor să contribuie cu timpul şi expertiza lor la dezvoltarea de soluţii de automatizare pentru organizaţii de peste tot din lume, inclusiv prin participarea la evenimente

„Trăim într-o perioadă în care cooperarea strânsă între mediul privat şi instituţiile publice este vitală. Avem speranţa că, printr-un efort colectiv, putem atenua consecinţele nefaste cauzate de pandemia COVID-19. Suntem alături de instituţiile publice şi organizaţiile implicate în gestionarea crizei, oferind sprijin şi resurse pentru a asigura continuitate operaţiunilor critice, precum cele care implică colectarea şi procesarea volumelor mari de date, transmiterea informărilor de interes public, eficientizarea procedurilor de screening şi testare sau efectuarea neîntârziată a programărilor pacienţilor. Credem că nu există un moment mai bun decât acesta să folosim tehnologia disponibilă şă lucreze în favoarea noastră, caştigând timp şi viteză în lupta cu aceasta criză globală fără precedent”, a spus Razvan Atim, General Manager Eastern Europe la UiPath.


 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
activitati,
gestionare,
soft,
sprijin,
dispozitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.