Ştiţi ce să faceţi în caz de dezastru?

Postat la 07 mai 2012 9 afişări

În a doua săptămână a lunii mai, 20 de participanţi din Armenia, România, Tajikistan, Kyrgyzstan, Slovacia şi Germania vor participa la un training de 5 zile, care va avea loc în Bucureşti. Obiectivul principal este de a instrui personalul Habitat for Humanity Europa şi Asia Centrală pentru a preveni şi răspunde dezastrelor, atât celor la scară mică, cât şi celor la scară mare, într-un mod eficient şi economic. Vor fi prezentate, de asemenea, strategii de încorporare a reducerii şi atenuării riscurilor la dezastre în programele tradiţionale de construcţie şi, totodată, va fi realizată o comunitate de experţi în domeniul răspuns la dezastre în regiunea Europa şi Asia Centrală.

Sprijinirea familiilor afectate de catastrofe necesită acţiuni imediate, cuprinzătoare şi colaborative. Nevoia de adăposturi de calitate şi de locuinţe persistă luni şi ani de zile, mult timp după ce organizaţiile umanitare şi-au încheiat activitatea de ajutorare imediată. Programul de Răspuns la Dezastre al Habitat for Humanity se concentrează pe nevoia de locuinţe care apare în urma dezastrelor naturale. în acelaşi timp, prin proiectarea şi punerea în aplicare a mecanismelor de prevenire şi adaptare, comunităţile pot fi mai bine pregătite în situaţia unor dezastre previzibile şi pot face faţă mai bine schimbărilor care survin în urma acestora. Habitat for Humanity integrează iniţiativele de reducere a riscurilor la dezastre în suita sa de programe de locuire.

Habitat for Humanity Europa şi Asia Centrală lucrează în scopul creşterii gradului de pregătire în caz de calamităţi, de atenuare a efectelor, precum şi a capacităţilor de răspuns şi recuperare în regiune. Activitatea Habitat s-a concentrat pe consolidarea programelor de răspuns la dezastre în 4 ţări: Armenia, România, Tajikistan şi Kyrgyzstan. Această iniţiativă a fost posibilă cu sprijinul Fundaţiei Stavros Niarchos (www.SNF.org).

Pe 10 mai, training-ul va fi precedat de un "Power Breakfast", o discuţie cu partenerii şi sponsorii actuali şi potenţiali ai programelor de Răspuns la Dezastre din România, pe tema abordărilor eficiente de reducere a riscurilor dezastrelor şi a îmbunătăţirii acţiunilor de răspuns.

La training vor participa Kip Scheidler, senior director of disaster response al Habitat for Humanity International, precum şi reprezentanţi ai biroului Europe and Central Asia şi ai programelor naţionale din Armenia, România, Tajikistan şi Kyrgyzstan.

Fundaţia Stavros Niarchos (www.SNF.org) este una dintre cele mai importante organizaţii filantropice din lume, sprijinind financiar activităţi din artă şi cultură, educaţie, sănătate, medicină şi asistenţă socială. Fundaţia finanţează organizaţii şi proiecte care au la bază o conducere puternică şi un management sigur şi care preconizează că vor avea un impact social pozitiv, de amploare şi de durată. Fundaţia urmăreşte, de asemenea, să sprijine proiecte care facilitează formarea de parteneriate public-privat, ca mijloace eficiente de deservire a bunăstării publice.

Habitat for Humanity Internaţional este o organizaţie mondială creştină şi non-profit, care urmăreşte să transforme dragostea lui Dumnezeu în acţiune, unind oamenii pentru a construi case, comunităţi şi speranţe. Din 1976, Habitat a ajutat peste 500.000 de familii, construind şi renovând locuinţe, susţinând politicile de locuire corectă şi echitabilă şi asigurând instruire şi acces la resurse, pentru a ajuta familiile să-şi îmbunătăţească condiţiile de trai. Aproximativ 17.000 dintre aceste familii se află în Europa şi Asia Centrală, unde Habitat activează de la mijlocul anilor '90. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dezastru,
Europa,
Asia Centrală,
training
/actualitate/stiti-ce-sa-faceti-in-caz-de-dezastru-9600968
9600968
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.