STUDIU. Un „nou tip de lumină” ucide aproape toţi microbii dintr-o cameră şi ar putea ajuta la evitarea următoarei potenţiale pandemii
Potrivit cercetătorilor care le-au creat, luminile sunt sigure pentru oameni şi a fost nevoie de mai puţin de cinci minute pentru ca numărul microbilor din atmosfera unui spaţiu interior să scadă cu peste 98%. Efectul de curăţare a fost echivalent cu schimbarea aerului din încăpere de 184 de ori într-o oră.
Cercetătorii au remarcat că tehnologia este utilă deoarece ar funcţiona chiar şi pe măsură ce virusurile se schimbă – ar funcţiona la fel de bine şi în cazul viitoarelor variante de COVID, de exemplu, precum şi în cazul altor boli care nu au fost încă identificate.
Cercetătorii unei lucrări publicate în Scientific Reports afirmă că un nou tip de lumină ultravioletă demonstrează că poate să ucidă aproape toţi microbii şi ar putea să ajute la evitarea următoarei pandemii. Luminile pot fi instalate la fel ca lămpile normale şi fac ca aerul din interior să fie la fel de sigur ca afară.
Potrivit cercetătorilor care le-au creat, luminile sunt sigure pentru oameni şi a fost nevoie de mai puţin de cinci minute pentru ca numărul microbilor din atmosfera unui spaţiu interior să scadă cu peste 98%.
Ca atare, luminile ar putea fi instalate în tavan şi ar putea ajuta la curăţarea aerului şi la stoparea transmiterii unor boli precum COVID-19 sau gripa ori la evitarea unor pandemii similare în viitor.
Tehnologia se numeşte „Far-UVC light” şi este descrisă într-o nouă lucrare – „Far-UVC (222 nm) inactivează în mod eficient un agent patogen transmis prin aer într-o cameră de mărimea unei camere” – publicată miercuri în Scientific Reports.
Cititi mai multe pe www.alephnews.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro