Subcarpaţi lansează o colecţie de 10.000 de NFT-uri în reţeaua Elrond. Trupa oferă beneficii pentru fanii care vor deţine un „Subcarpaţi OG”

Autor: Alex Ciutacu Postat la 01 februarie 2022 131 afişări

Subcarpaţi lansează o colecţie de 10.000 de NFT-uri în reţeaua Elrond. Trupa oferă beneficii pentru fanii care vor deţine un „Subcarpaţi OG”

Trupa Subcarpaţi intră în piaţa NFT-urilor (Non-fungible token) şi lansează o primă colecţie pe reţeaua dezvoltată de sibienii de la Elrond Network, potrivit unui anunţ oficial.

„Şi apropo de comunitate, punem circuitul #delaomlaom în mişcare pe 14 februarie, prin Subcarpati OGs, o colecţie PFP (n.red: Picture For Proof) de 10.000 de NFT-uri generate aleatoriu pe care o lansăm în reţeaua Elrond. Apoi, aşezăm cele 10,000 de NFT-uri la fundaţia centrului cultural pe care ne dorim să îl deschidem în 2022 şi să îl creştem cu sprijinul vostru, oamenii din comunitate”, au scris reprezentanţii trupei într-o postare pe Facebook, prin care anunţă şi lansarea unei noi piese.

Ce înseamnă NFT: Termenul este un acronim pentru „Non-fungible tokens”, iar în termeni simpli înseamnă produse artistice în format digital care pot fi tranzacţionate pe blockchain. „Non-fungible” este un termen care descrie ceva unic, care nu poate fi înlocuit.

NFT-urile nu au mai putut fi ignorate începând cu primăvara anului 2021, când artistul grafician cunoscut drept Beeple a vândut una dintre lucrările sale digitale cu peste 69 de milioane de dolari la o licitaţie orgnaizată de celebra casă de licitaţii Christie's – depăşind suma de 54 de milioane de dolari cu care au fost vândute „nimfele” lui Claude Monet.

Una dintre dezbaterile din piaţa crypto este legată de NFT-uri şi de viitorul acestora. În timp ce ele se tranzacţionează pentru sume importante şi ar putea juca un rol în industria gamingului şi în sfera metaversului, nu toate NFT-urile au o utilitate reală. Unele dintre ele sunt doar colecţionabile.

În timp ce multe proiecte nu promit o utilitate reală, trupa Subcarpaţi a anunţat o serie de beneficii pentru cei care deţin unul dintre cele 10.000 de NFT-uri, adică „holderi”, aşa cum îi numeşte în website-ul dedicat proiectului.

Trupa anunţă că va organiza trei airdropuri în 2022, adică trei distribuiri de monede către cei care deţin un Subcarpaţi OG. Acestea vor avea şi funcţionalităţi, care vor fi dezvăluite ulterior.

Totodată, o parte din drepturile de autor se vor întoarce către aceşti holderi sub formă de premii. Printre beneficii se numără participarea la un mini-joc pentru a câştiga premii în EGLD (moneda ecosistemului Elrond), reduceri la viitoare lansări de NFT-uri din partea Subcarpaţi sau un concert doar pentru holderi.

Concomitent, trupa vrea să lanseze în perioada următoare şi un program de educaţie crypto pentru comunitate.

Subcarpaţi este un proiect muzical lansat în 2010 de Alexe Marius Andrei, cunoscut drept Bean MC – solist al trupei Şuie Paparude. Subcarpaţi a devenit cunoscut prin faptul că a readus la viaţă multiple elemente din folclorul românesc, reinterpretându-le pentru noile generaţii.

Primul artist muzical de renume din România care a vândut un NFT a fost Delia, în aprilie 2021.

Ecosistemul Elrond este în expansiune şi găzduieşte şi un marketplace pentru NFT-uri. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte lansate până acum se numeşte „Strămoşi”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.