Surpriză de proporţii: De unde vin ouăle de la Lidl
Liliana Totoianu, din localitatea Ţuglui, judeţul Dolj, a dezvoltat în 2011 o mică fermă unde şi-a propus să crească găini în sistem bio, iar astăzi are şapte hale în care cresc 21.000 de păsări, care fac peste 19.600 de ouă într-o zi, producţie ce ajunge în România, dar şi în Bulgaria.
„De la început ne-am dorit să facem ouă bio. Am certificat ferma bio, dar a fost imposibil să găsim furaje bio la acel moment. Astfel am început să creştem păsări în sistem free range (păsări crescute în aer liber în afara oraşelor – n. red.), producând ouă convenţionale. În 2017, una dintre ferme am transformat-o în bio. (...) Este un business profitabil, dar zootehnia e un domeniu fără zile libere“, spune Liliana Totoianu, cofondatoarea companiei Galina Bio Eggs.
Ea afirmă că românii se îndreaptă tot mai mult spre ouăle ecologice de la raft, deşi preţul este mai ridicat, pentru că preferă ouă mai mari şi mai sănătoase.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro