Sustenabilitate prin rezilienţă, tradiţie şi inovaţie în afacerile româneşti

Postat la 15 octombrie 2024 12 afişări

Sustenabilitate prin rezilienţă, tradiţie şi inovaţie în afacerile româneşti

Un alt parteneriat important pentru un viitor cu industrii şi oraşe decarbonizate a fost încheiat. E.ON Energie România adaugă un nou client B2B în portofoliu şi un partener de bază în procesul de tranziţie spre energia verde – Agricola.

Agricola, o companie cu rădăcini adânci în agricultura românească, şi-a câştigat reputaţia în industria de prelucrare şi conservare a cărnii datorită abordării sale unice, bazate pe principii de sustenabilitate şi inovaţie. În spatele fiecărui produs Agricola se află muncă dedicată, pasiune pentru natură şi colaborări strategice de succes.

„Agricola nu a fost aşa cum o vedeţi astăzi. A trebuit practic reconstruită aproape de la zero. Seamănă cu povestea unei gospodării de la ţară. Facem lucrurile pas cu pas, dar ştim care este direcţia şi încercăm să nu ne abatem de la ea”, afirmă Grigore Horoi, CEO Agricola.

Din grija lor pentru natură şi din dorinţa de a proteja mediul au început eforturile pentru a deveni cât mai sustenabili, alocând şi bugete pentru energia regenerabilă. Într-o industrie în care resursa energetică reprezintă un cost principal, soluţiile sustenabile devin esenţiale. Parteneriatul cu E.ON a jucat un rol important în aceste demersuri.

„Să lucrezi o sumă de ani cu un partener ca E.ON înseamnă încredere reciproc asumată şi dovedită”, adaugă Grigore Horoi, CEO Agricola.

Andrei Ştefănescu, Director General Adjunct E.ON Energie România, completează: „Am trecut printr-o perioadă de criză energetică şi una dintre cele mai importante lecţii este cea legată de sustenabilitate. Sustenabilitatea prin rezilienţă înseamnă capacitatea noastră de a ne produce singuri energia de care avem nevoie, precum şi abilitatea de a o consuma cât mai chibzuit.”

Agricola a investit peste 1,7 milioane de euro în sistemele fotovoltaice din cele 4 locaţii ale companiei.

Care sunt rezultatele obţinute?

* O reducere anuală a emisiilor de carbon (CO2) de 718 tone, aferentă consumului din puterea instalată.

* O producţie de 1.998,3 kWp în cele 4 locaţii.

    Soluţiile de eficienţă energetică implementate la Agricola nu doar că asigură un impact pozitiv asupra mediului, dar oferă şi un exemplu pentru alte companii care doresc să facă tranziţia către un viitor mai verde.

    „Putem împărtăşi împreună puterea exemplului”, spune Andrei Ştefănescu, Director General Adjunct E.ON Energie România. „Impactul acestor soluţii poate fi semnificativ pentru alte companii care vor să facă primii paşi pe drumul sustenabilităţii.”

    Agricola este dedicată misiunii sale de a construi un business sustenabil, inovator şi responsabil faţă de mediu. „Privim cu încredere spre viitor. Misiunea noastră nu s-a terminat”, adaugă Grigore Horoi, CEO Agricola.

    Soluţia pentru independenţă energetică, E.ON Photovoltaic, este complet configurabilă pentru a răspunde nevoilor, indiferent de dimensiunea businessului, şi aduce imediat optimizarea costurilor cu energia.

    Prin investiţii în energie verde şi parteneriate strategice, Agricola îşi consolidează poziţia pe piaţă şi contribuie la o lume mai sustenabilă, pregătită pentru provocările viitorului. Împărtăşirea unor valori comune transformă colaborările clasice în poveşti de succes pe termen lung, atât pentru business, cât şi pentru societate şi mediul în care activăm.

    Urmărește Business Magazin

    Am mai scris despre:
    sustenabilitate,
    e-on,
    agricola

    Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.