TikTok începe să dea afară angajaţi: După doi ani de rezultate slabe, ByteDance, compania mama a celebrei platforme TikTok, anunţă o rundă de disponibilizări în masă în cadrul Nuverse, departamentul de jocuri video al gigantului chinez
La sfârşitul anului 2021, planurile companiei mamă a aplicaţiei TikTok pentru ramura jocurilor video au intrat în centrul atenţiei după ce a devenit una dintre cele şase unităţi de afaceri principale ale firmei, reprezentând o nouă ameninţare pentru operatorii tradiţionali precum Tencent şi NetEase. Cu toate acestea, după doi ani de performanţă slabă, departamentul de jocuri, numit Nuverse, îşi reduce semnificativ operaţiunile, într-o mişcare care a surprins mulţi angajaţi, raportează publicaţie TechCrunch.
„Ne revizuim în mod regulat afacerile şi facem ajustări pentru a ne centra pe zonele de creştere strategică pe termen lung. În urma unei revizuiri recente, am luat decizia dificilă de a restructura afacerea noastră de jocuri", a declarat un purtător de cuvânt al ByteDance pentru TechCrunch.
Această rundă de disponibilizări în masă a început luni, punând viitorul mai multor membri ai Nuverse sub semnul întrebării. Nu este clar câţi angajaţi vor fi afectaţi în cele din urmă de restructurare. Numărul angajaţilor Nuverse a crescut rapid la aproximativ 3.000 de persoane în 2021, rămânând constant în ultimii doi ani, potrivit publicaţiei chineze de ştiri tehnologice LatePost.
ByteDance a cheltuit 4 miliarde de dolari pe achiziţia unui studio promiţător din Shanghai-studio numit Moonton. Reuters a raportat la începutul acestei luni că firma caută să vândă studioul, fiind angajată în acest sens într-o serie de discuţii cu o companie din Arabia Saudită.
Reuters a fost prima publicaţie care a publicat ştirea despre disponibilizările companiei chineze, raportând că ByteDance va anunţa în curând „lichidarea brandului său de jocuri Nuverse şi retragerea completă din sectorul jocurilor video mainstream". Cu toate acestea, comentariile recente ale ByteDance sugerează că anumite părţi din echipă vor fi păstrate chiar şi după restructurare.
În lipsa unui titlu revoluţionar sau a unui succes comercial după doi ani, poziţionarea Nuverse ca unul dintre principalii generatori de venit ai ByteDance este probabil analizată îndeaproape de echipa de conducere a firmei. ByteDance rămâne unul dintre puţinii giganţi chinezi ai internetului care nu au ieşit la bursă, parţial din cauza implicării sale în tensiunile tot mai mari dintre SUA şi China.
Concedierile masive demarate la Nuverse adaugă alte veşti proaste pentru industria chineză a internetului, care se resimte din cauza unei ample măsuri de reglementare din ultimii ani, ceea ce a dus la diminuarea afacerilor şi la reducerea forţei de muncă. Sectorul jocurilor video, în special, a fost grav afectat de o întrerupere a aprobării licenţelor şi, chiar dacă procesul a fost reluat, redresarea acestui domeniu a fost limitată de provocările macroeconomice.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro