Cine este Tony Jolie, actorul şi regizorul în vârstă de 42 de ani care este directorul artistic al Starmania şi care a fost numit artizanul spectacolului de deschidere a Jocurilor Olimpice din Paris: „Marea mea ambiţie este să creez un spectacol în care toată lumea să se simtă integrată şi reprezentată”

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 26 iulie 2024 45 afişări

Cine este Tony Jolie, actorul şi regizorul în vârstă de 42 de ani care este directorul artistic al Starmania şi care a fost numit artizanul spectacolului de deschidere a Jocurilor Olimpice din Paris: „Marea mea ambiţie este să creez un spectacol în care toată lumea să se simtă integrată şi reprezentată”

Într-o cameră de hotel luxoasă, situată la etajul 16, cu vedere directă către inima capitalei Franţei, Thomas Jolly se pregăteşte pentru marele spectacol care va inaugura Jocurile Olimpice Paris 2024, raportează The Star.

„Am fost copleşit când am primit această responsabilitate. Marea mea ambiţie este să creez un spectacol în care toată lumea să se simtă integrată şi reprezentată”, recunoaşte Jolly, actorul şi regizorul care a fost desemnat în urmă cu doi ani să se ocupe de conducerea artistică a ceremoniilor de deschidere şi de închidere a Jocurilor Olimpice din 2024.

Mai mult de un miliard de oameni sunt aşteptaţi să urmărească ceremonia de deschidere din 26 iulie.

În pofida responsabilităţii uriaşe, Jolly, în vârstă de 42 de ani, are un istoric artistic care cuprinde o serie de proiecte foarte ambiţioase desfăşurate în Franţa, producând o tetralogie shakespeariană de 24 de ore în 2022 şi reînviind musicalul Starmania.

Artistul a câştigat trei premii Moliere, cel mai prestigios premiu de teatru din Franţa.

În cadrul Jocurilor Olimpice, el este însărcinat să împărtăşească frumuseţile culturale ale Franţei cu restul lumii într-o paradă care se aşteaptă să dureze aproximativ patru ore.

„Franţa reprezintă o poveste care nu va înceta niciodată să fie construită, deconstruită şi reconstruită. Este vie şi aşa va rămâne!”, a explicat cu pasiune Jolly într-un interviu recent.

Acest dinamism, crede el, alimentează reputaţia ţării pentru proteste şi greve - manifestări ale reexaminării constante de către poporul francez a identităţii şi valorilor sale.

Potrivit Supersport.com, spectacolul a fost împărţit în 12 secţiuni diferite, cu aproximativ 3.000 de dansatori, cântăreţi şi artişti care îşi vor desfăşura activitatea pe ambele maluri ale Senei.

Un omagiu adus catedralei Notre-Dame, monument istoric aflat în curs de renovare după un incendiu devastator în 2019, va reprezenta o parte esenţială a spectacolui.

Lady Gaga şi Celine Dion au fost văzute în Paris, jurnaliştii fiind de părere că celebrele artiste vor lua, de asemenea, parte în cadrul ceremoniei.

În cadrul evenimentului vor participa aproximativ 300.000 de persoane, organizatorii având intenţia de a sărbători incluziunea şi diversitatea. Planul iniţial a fost de a organiza o ceremonie 100% liberă, cu milioane de persoane care să urmărească parada de pe malurile râului. Aceste ambiţii au fost diminuate de guvernul francez, care s-a temut de securitatea spectatorilor, având în vedere atentatele teroriste care au avut loc în ultimii 10 ani în Paris.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.