Transavia, unul dintre cei mai mari producători din industria avicolă din România, a finalizat anul 2023 cu afaceri de peste 1 mld. lei şi estimează dublarea cifrei de afaceri şi a profitului până în 2026

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 27 februarie 2024 2626 afişări

Transavia, unul dintre cei mai mari mari producători din industria avicolă din România, companie fondată în urmă cu 33 de ani de antreprenorul Ioan Popa, a finalizat 2023 cu o cifră de afaceri de peste 1 mld. lei (aproximativ 202 mil. euro) şi estimează o dublare a afacerilor şi a profitului până în 2026.

Transavia, unul dintre cei mai mari producători din industria avicolă din România, a finalizat anul 2023 cu afaceri de peste 1 mld. lei şi estimează dublarea cifrei de afaceri şi a profitului până în 2026

♦ Compania a bugetat pentru 2024 investiţii de peste 50 mil. euro, din fonduri proprii, în modernizarea şi extinderea capacităţilor de producţie.

Transavia, unul dintre cei mai mari mari producători din industria avicolă din România, companie fondată în urmă cu 33 de ani de antreprenorul Ioan Popa, a finalizat 2023 cu o cifră de afaceri de peste 1 mld. lei (aproximativ 202 mil. euro) şi estimează o dublare a afacerilor şi a profitului până în 2026.

Transavia are în prezent peste 2.300 de angajaţi, care activează preponderent în cele 31 de ferme de creştere a păsărilor şi în cele 4 ferme de producţie vegetală, în fabrica de nutreţuri combinate, în cele 3 aba­toare şi în fabrica de procesare a cărnii. În fermele Transavia, localizate în 8 judeţe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui.

„În ultimii ani, în care cu toţii ne-am confruntat cu o presiune imensă cau­zată de pandemie, de o inflaţie fără precedent şi de o multi­criză glo­bală, noi am reuşit să ne creş­tem semni­ficativ cifra de afaceri şi să avem un profit record în sector. (…)“

„Avem dis­ciplină, eficienţă demon­strată şi avem ceea ce multora le lipseşte - vi­ziune, curaj şi resursele necesare da­torită profitului sănătos, în creştere an de an. (…) Rezultatele pe care le-am înre­gistrat până în prezent susţin ambiţia noastă de a ne dubla afacerea în următorii 3 ani“, a declarat Ioan Popa, preşedinte şi fondator Transavia.

Aproximativ 30% din producţia anuală a companiei merge către export, în mai multe state europene şi de pe alte continente.

Transavia exportă în ţări precum Bulgaria, Croaţia, Congo, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Lituania, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Serbia, Slovacia, Ungaria, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

„Într-un moment în care lumea afacerilor este supusă unor transformări rapide şi presiunilor crescânde, noi facem un pas îndrăzneţ către viitor, considerând că e timpul să ţintim mai sus. (…) Suntem în cel mai bun moment din care putem să ne accelerăm dezvoltarea pentru a deveni un jucător important pe piaţa europeană a cărnii de pui“, a spus Ioan Popa.

După ce în 2023 Transavia a pus în funcţiune o nouă linie de produse procesate care îi permite dublarea capacităţii de procesare a cărnii de pui în produse elaborate, compania a anunţat pentru acest an cel mai ridicat nivel de investiţii anuale din istoria sa de 33 de ani, dar şi din sector. Astfel, în 2024, compania va investi peste 50 de milioane de euro, din fonduri proprii, în modernizarea şi extinderea capacităţilor de producţie.

Pe lângă acestă investiţie, compania are în vedere utilizarea energiei regenerabile în proporţie de 80-100% din necesarul proceselor de producţie, produsă de panourile fotovoltaice şi staţia de co-generare de înaltă eficienţă energetică puse în funcţiune anul trecut, digitalizarea, eficientizarea şi optimizarea lanţului valoric, inovaţii şi extinderea portofoliului de produse, cucerirea de noi segmente şi pieţe, achiziţii de noi jucători din ţară şi din străinătate. În 2022, Transavia a absorbit Avicola Braşov, cealaltă societate importantă din grup activă în domeniul creşterii păsărilor.

„Am intrat într-o nouă etapă de creştere strategică, de transformare către un nivel superior de performanţă şi expansiune prin capitalizarea avantajelor competitive pe care le avem deja şi a investiţiilor făcute în ultimii ani, dar şi prin valorificarea de noi oportunităţi. Pe lângă cele mai mari investiţii anuale pentru modernizarea şi creşterea capacităţii de producţie, avem deschise o serie de contacte şi negocieri în vederea achiziţiilor pe care ni le dorim, despre care vom vorbi atunci când vom agrea cu partenerii de discuţie şi vom avea undă verde pentru finalizare“, a precizat fondatorul Transavia. Compania Transavia este o afacere de familie pornită acum 33 de ani în judeţul Alba de către antrepenorul Ioan Popa. Compania deţine şi produce brandul de carne de pui Fragedo şi semipreparate pe bază de pui Papane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Transavia,
afaceri,
cifra de afaceri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.