UE, SUA şi Canada au pus capăt unei dispute privind carnea de vită cu hormoni, care datează din 1988
Parlamentul European a aprobat miercuri un acord între UE, Statele Unite şi Canada care pune capăt unei dispute de peste 20 de ani, referitoare la importurile comunitare de carne de vită cu hormoni.
Comisarul pentru Agricultură Dacian Cioloş a declarat înainte de votul Parlamentului că speră ca acordul să ducă la rezolvarea definitivă a diferendului la Organizaţia Mondială a Comerţului. Diferendul comercial a început în 1988, când Uniunea Europeană a interzis toate importurile de carne provenită de la vite tratate cu hormoni de creştere, decizie care a determinat SUA şi Canada să impună sancţiuni de 125 de milioane de dolari pe an, pentru produse europene de lux precum brânza Roquefort, trufe şi muştar. Autorităţile UE şi cele de la Washington au convenit în 2009 ca ţările comunitare să menţină interdicţia, dar Statele Unite să elimine treptat sancţiunile, în schimbul unei creşteri semnificative a cotelor pentru importul fără taxe al cărnii de vită fără hormoni.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro