Un membru al CNA face apel la Parlament să numească noi membri pentru ca instituţia să funcţioneze
Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, face un apel la Parlament să numească noi membri titulari în Consiliu, în locul celor patru ale căror mandate au expirat, respectiv vor expira la începutul lunii noiembrie, astfel încât din decembrie instituţia să poată funcţiona.
Valentin Jucan a făcut acest apel într-o declaraţie acordată jurnaliştilor prezenţi la şedinţa CNA de marţi.
El s-a referit la faptul că, în prima parte a lunii noiembrie, vor expira mandatele a încă doi membri ai CNA (Radu Călin Cristea şi Christian Mititelu, care se află în prezent în concediu), după încheierea recentă a altor două mandate (Narcisa Iorga şi Cristina Trepcea). Pentru a putea funcţiona, CNA trebuie să aibă un cvorum de opt din cei 11 membri numiţi, potrivit Legii audiovizualului.
"Fac un apel către Parlament de a numi în decembrie membrii CNA, pentru că altfel noi vom fi în situaţia de a şterge cu buretele tot ce s-a întâmplat în campania electorală. Şi tot ce s-a întâmplat în CNA anul ăsta se va reflecta în raportul MCV de anul viitor", a spus Valentin Jucan.
El a spus că numirea celor patru noi membri titulari ai CNA ar putea fi discutată în Parlament în decembrie, atunci când se va reuni plenul pentru bugetul pentru anul 2015.
Valentin Jucan a făcut un apel şi la actualii săi colegi din CNA. "Rugămintea către colegi este aceea de a asigura joi, la ultima şedinţă (în care CNA mai poate funcţiona, n.r.), o modalitate prin care instituţia să funcţioneze pe perioada în care Consiliul nu poate funcţiona.
Dacă nu se pot ţine şedinţele, asta nu înseamnă că Direcţiile (din cadrul CNA, n.r.) nu-şi pot face treaba", a spus Valentin Jucan.
El a mai spus că, dacă nu vor fi numiţi cei patru noi membri titulari ai CNA, Consiliul va intra "în colaps instituţional".
"Se cunoştea de mult timp că o să intrăm în acest colaps instituţional, pe care nu ni-l dorim. Nu pot să acuz Parlamentul că şi-a dorit să aducă instituţia în această situaţie, dar comoditatea cu care a tratat subiectul este extrem de periculoasă", a spus Valentin Jucan.
El a precizat că au fost discuţii în legătură cu ce este de făcut, ce se întâmplă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în care CNA nu va mai funcţiona. "Şi, până la urmă, asistăm la un simulacru de monitorizare în prima parte a campaniei electorale şi, de fapt, singura parte de campanie pe care putem să o monitorizăm", a spus Jucan. El consideră că monitorizările făcute de direcţiile de specialitate ale CNA pentru prima parte a campaniei au surprins doar "nişte lucruri puerile". "Dacă doar atât a considerat Consiliul că sunt lucruri de sesizat, înseamnă că noi ne batem joc", a spus Jucan.
El a amintit că a făcut sesizări la CNA în legătură cu mai multe aspecte din campania electorală. "Când vor fi luate în considerare sesizările mele? Probabil în luna ianuarie, când vor fi şedinţe de plen (la Parlament, n.r.)" şi ar putea fi numiţi noi membri în Consiliu.
"Fac un apel la Parlament să repornească motoarele instituţiei, cu Laura Georgescu sau nu, nu contează (...) Dacă o facem abia în luna ianuarie, prognozez că în luna februarie veţi asista la şedinţe ale CNA în care vor fi cumulate sesizări foarte multe pe radiodifuzor, adică vom avea pe ordinea de zi calupuri cu 10-15 reclamaţii, care vor primi nişte sancţiuni mici în comparaţie cu dezastrul care este în audiovizual (...) Cu mâna noastră vom da cu buretele peste tot ce s-a întâmplat în audiovizual în această campanie electorală", a mai spus Valentin Jucan.
Totodată, Valentin Jucan a spus că, dacă Parlamentul a dorit ca CNA să nu poată funcţiona în campania electorală, aceasta a fost o tactică greşită. "Dacă asta a fost gândirea şi tactica Parlamentului, a fost o tactică total greşită", a mai spus Jucan.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro