Un român a UIMIT LUMEA cu invenţia sa, pentru asta a primit „premiul Nobel pentru Juniori”
Cristian Bodnar din Bistriţa a fost distins marţi seară, la Dublin, cu cea mai importantă distincţie care poate fi cucerită de studenţi, fiind declarat Global Winner în Computer Science la Undergraduate Awards – premiul cunoscut şi drept Junior Nobel Prize. De la ceremonie, Cristian Bodnar a aterizat direct la seminariile faimoasei Cambridge University, unde bistriţeanul este masterand.
Obosit după multe drumuri şi emoţii resimţite în ultimele două zile, Cristian Bodnar a povestit pentru Bistriţeanul.ro că întreaga ceremonie a fost extraordinară. „Preşedintele Irlandei, care ar fi trebuit să ofere distincţiile, nu a putut fi prezent, din păcate, pentru că la ei tocmai se încheiaseră alegerile… Gala de decernare s-a desfăşurat într-o atmosferă foarte frumoasă şi selectă, în cea mai prestigioasă şcoală de avocatură din Irlanda, într-o clădire care există parcă de prin 1512..”
Despre proiectul de cercetare care l-a propulsat pe Cristian Bodnar între cei mai promiţători studenţi ai lumii puteţi citi detalii accesând linkul de mai jos:
Cristian Bodnar din Bistriţa va primi de la preşedintele Irlandei premiul Nobel pentru juniori!
„A fost extraordinar, pentru că am întâlnit mulţi oameni interesanţi şi mai toţi câştigătorii m-au impresionat cu ce au făcut în zona lor de activitate. Speakerii au fost în special profesori de la universităţi de prestigiu din lume, dar au participat şi reprezentanţii unor ONG-uri, membri ai Guvernului şi economişti… Am avut de susţinut o prezentare despre proiectul meu. A fost şi o sesiune de întrebări după prezentare… A fost bine.
Toată lumea a fost interesată, unii au zis că e spectaculos ce am făcut… Mi-a plăcut şi Dublinul în general… Am avut şi ceva timp să vizităm din obiectivele turistice, după conferinţă. Dar acum sunt obosit rău, am o groază de lucru în Cambridge. Dar a meritat totul cu vârf şi îndesat…”, a mai povestit Cristian Bodnar.
Cristian Bodnar a ajuns la proiectul pentru care a primit distincţia Undergraduate Awards mai mult sau mai puţin întâmplător, căutând un subiect de cercetare pentru proiectul anului III. „Am tot citit lucrări de cercetare până când am găsit ceva interesant… În linii mari, este vorba despre un program care generează imagini din text: îi dai o descriere, iar el încearcă să genereze o imagine care respectă descrierea aceea, ca un om care şi-ar imagina aşa ceva… Spre deosebire de imaginile Google, aici este vorba despre imagini noi, în timp ce pe Google găseşti imagini deja existente. Programul construieşte imagini noi, le creează aproape din nimic, practic de la zero, nu le culege de pe net...”, ne-a explicat Cristian Bodnar,
scrie www.bistriteanul.ro