Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieşit din pădurea din Amazon în căutarea hranei

Autor: Petru Mazilu Postat la 17 iulie 2024 130826 afişări

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieşit din parte peruană a pădurii din Amazon în căutarea hranei. Membrii tribului au fost fotografiaţi în albia unui râu. Experţii avertizează că părăsirea locului natal arată faptul că tribul se confruntă cu un dezastru.

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieşit din pădurea din Amazon în căutarea hranei

Membrii tribului Mascho Piro au fost fotografiaţi ieşind din pădurea tropicală din Amazonul peruan în căutarea hranei.

Organizaţia Survival International avertizează că problemele cu care se confruntă tribul sunt amplificate de tăietorii de lemne aflaţi la doar câteva mile distanţă, potrivit Sky News.

Mai multe companii de exploatare forestieră deţin concesiuni în interiorul teritoriului.

Mashco Piro, care trăiesc între două rezervaţii naturale din Madre de Dios, sunt rar văzuţi şi refuză să comunice cu cu străinii.

În ultimele săptămâni ei au fost văzuţi mai des, atât în Peru cât şi în Brazilia. Experţii cred că ei fug de tăietorii de lemne şi cer ca drepturile teritoriale ale tribului să fie protejate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
trib,
amazon,
hrană

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.