Undă de şoc în retailul mondial. Ce anunţ complet neaşteptat face Amazon, după ce site-urile chinezeşti au acaparat tot mai mult din piaţă şi au apărut diverse probleme

Autor: Ştefan Stan Postat la 28 iunie 2024 2752 afişări

Undă de şoc în retailul mondial. Ce anunţ complet neaşteptat face Amazon, după ce site-urile chinezeşti au acaparat tot mai mult din piaţă şi au apărut diverse probleme

Amazon intenţionează să riposteze la concurenţa în creştere din partea rivalilor Temu şi Shein, reflectând modelele lor de afaceri cu o nouă secţiune de reduceri direct din China, scrie FT. 

În cadrul unei întâlniri recente cu vânzători chinezi de top, grupul american a prezentat noul canal, care urmăreşte să trimită prin avion bunuri cumpărătorilor americani din depozitele din China, potrivit unei prezentări consultate de Financial Times.

Amazon intenţionează să includă noua secţiune pe pagina de pornire a aplicaţiei sale şi să livreze bunurile cu costuri foarte scăzute în nouă până la 11 zile, se arată în prezentare. Oferta ar viza consumatorii americani dispuşi să aştepte mai mult decât termenele de livrare tipice de una sau două zile ale Amazon pentru a obţine o afacere.

Graba grupului american de a oferi bunuri ieftine direct din China vine în contextul în care se confruntă cu o concurenţă tot mai mare din partea Temu şi Shein, care au crescut rapid prin acoperirea internetului cu reclame pentru jucăriile şi rochiile lor la preţuri reduse.

Temu, deţinut de PDD Holdings, şi Shein, fondat în China, au perfecţionat modele de afaceri care se bazează pe comercianţii chinezi care expediază bunuri către depozite din sudul Chinei, care sunt apoi expediate cu avioane cargo către ţări străine.

Coletele individuale destinate consumatorilor beneficiază de regula de minimis, pe care multe ţări au instituit-o pentru a permite cetăţenilor să primească colete din străinătate sub o anumită valoare fără a plăti tarife de import. În SUA, pragul este stabilit la 800 de dolari pe colet.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
bunuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.