Următoarea fază a crizei din Cipru

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 12 mai 2013 66 afişări

Conducerea UE foloseşte actuala criză din Cipru nu doar pentru a promova noua uniune bancară europeană şi a combate paradisurile fiscale, dar şi pentru a forja o reconfigurare politică a hărţii comunitare.

Următoarea fază a crizei din Cipru

Comisarul UE pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn, a explicat în faţa unui comitet al Parlamentului European că "reunificarea insulei cipriote ar da un impuls major dezvoltării economice şi sociale a Ciprului" şi că "a venit momentul să revitalizăm procesul de reunificare". Ca efect al invaziei din 1974, trupele Turciei încă staţionează în Ciprul de Nord, regiune al cărei separatism este nerecunoscut de comunitatea internaţională.

Citiţi aici un reportaj despre efectele divizării Ciprului

În paralel, Rehn a criticat lentoarea cu care Ciprul abordează reforma bancară. La 15 mai, o delegaţie FMI urmează să discute la Nicosia condiţiile pentru programul de salvare în valoare de 10 mld. euro aprobat de UE şi BCE; de asemenea, Ciprul va vinde rezerve de aur în valoare de 400 mil. euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/urmatoarea-faza-a-crizei-din-cipru-10871761
10871761
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.