Vânzători de anabolizante contrafăcute, prinşi de Poliţie (GALERIE FOTO)
În urma percheziţiilor în Bucureşti şi în şase judeţe, poliţiştii au descoperit o reţea de falsificatori de medicamente, anabolizante şi hormoni de creştere pe care hoţii le vindeau pe internet şi le exportau în Spania şi Ungaria.
Poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R. au desfăşurat 26 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi judeţelor Argeş, Călăraşi, Iaşi, Sălaj, Bihor şi Timiş, la domiciliile membrilor a 3 grupări infracţionale, precum şi în locuri de producţie şi depozitare a unor substanţelor interzise.
Mai multe persoane erau bănuite de implicarea în producţia, depozitarea şi comercializarea ilegală în România şi în alte state comunitare de produse medicamentoase interzise.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit o instalaţie clandestină utilizată la producerea şi ambalarea substanţelor medicamentoase şi au ridicat peste 150.000 de comprimate, fiole, flacoane şi alte recipiente conţinând substanţe anabolizante, hormoni de creştere şi alte asemenea produse conţinând diverse substanţe active.
De asemenea, au mai fost găsite şi ridicate diverse materii prime şi materiale folosite la producerea şi ambalarea produselor, aproximativ 350.000 de euro, susceptibili a proveni din activitatea infracţională a bănuiţilor, precum şi 5 arme de foc cu care ar fi fost deţinute ilegal.
În urma audierilor şi a probatoriului administrat în cauză, 12 persoane au fost reţinute, 9 dintre acestea urmând a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă, faţă de 3 persoane fiind dispusă măsura controlului judiciar de către procuror.
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 367 alin. (1) Codul Penal, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse, în formă continuată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 357 alin. (2) Codul Penal, evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 241/2005 şi comercializarea de produse alterate în formă continuată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 358 alin. (3) Codul Penal.
Aceste medicamente erau comercializate atât în România, prin intermediul internetului, cât şi în alte state comunitare, în special în Spania şi Ungaria, prin intermediu unor persoane interpuse.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat până în prezent depăşeşte 1.000.000 de lei.
Activităţile, desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro