Ce se mai vinde prin România: Palatul Bragadiru cu 25 mil. euro, Ramada Hotel din Braşov cu 13,5 mil. euro, podgoria Pogany Dobra de 300 de hectare, cu 7,4 mil. euro, un centru de evenimente din Cluj cu 7 mil. euro, o vilă Belle Epoque din Grădina Icoanei cu 5 mil. euro, o pădure de 724 hectare cu 4,3 mil. euro, sediul al Băncii Austro-Ungare cu 850.000 euro

Postat la 15 septembrie 2024 69 afişări

Ce se mai vinde prin România: Palatul Bragadiru cu 25 mil. euro, Ramada Hotel din Braşov cu 13,5 mil. euro, podgoria Pogany Dobra de 300 de hectare, cu 7,4 mil. euro, un centru de evenimente din Cluj cu 7 mil. euro, o vilă Belle Epoque din Grădina Icoanei cu 5 mil. euro, o pădure de 724 hectare cu 4,3 mil. euro, sediul al Băncii Austro-Ungare cu 850.000 euro

Casa de licitaţii Sotheby's International Realty are la vânzare pe siteul dedicat României foarte multe proprietăţi istorice, dar şi noi, contemporane. Ca o selecţie de ce se mai vinde prin România, se pot menţiona:

Palatul şi Grădinile Bragadiru Bucureşti.

25.000.000€

110 Camere, 43 Băi, 10,110 m² interior, 1.65 ha exterior

Complexul Arhitectural Palatul Bragadiru îşi are originile la începutul secolului XX, în plin Belle Époque. Întregul domeniu poartă numele fondatorului său, Dumitru Marinescu Bragadiru (1842-1915). Personaj emblematic pentru oraş, a pornit dintr-o familie săracă de muncitori şi a ajuns al treilea industriaş al Europei la început de secol XX. Prin ingeniozitatea şi spiritul său antreprenorial, Bragadiru a contribuit din plin la dezvoltarea economică şi arhitecturală a Capitalei.Palatul Bragadiru este una dintre cele mai impunătoare construcţii ale Bucureştiului de altădată. Astăzi, este o locaţie elegantă, care găzduieşte evenimente private, de la ceremonii de nuntă la petreceri aniversare, personale sau în cadrul firmei, precum şi evenimente corporate

Ramada Hotel, Calea Bucuresti Săcele, Braşov

Preţ 13.500.000€, 113 camere, exterior 0.16 ha. 

Hotelul dispune de un total de 113 camere şi apartamente, dotate conform standardelor internaţionale, având următoarea structură: 60 de dormitoare king size, 44 camere twin (2 dintre ele echipate pentru persoane cu dizabilităţi), 7 apartamente junior, 1 apartament matrimonial, 1 apartament prezidenţial. Facilităţile şi serviciile includ parcare gratuită, bancomat, centru de sănătate/SPA, servicii de fax şi livrare, spălătorie, bell boy, acces carduri, internet Wi-Fi gratuit, tv prin cablu - smart tv, detectoare de fum / prevenire incendiu, sistem de control al temperaturii, seif, minibar cu zero decibeli, uscător de păr, fier şi masă de călcat în camere, linie telefonică internaţională. Mezaninul hotelului cuprinde 3 săli de conferinţe modulare, ce au o capacitate de până la 180 de persoane.

Domeniul viticol Pogany Dobra, Satu Mare

Satu Mare, România

7.400.000€

3 Băi, 400 m², 300 ha

 O mică parte este cultivată cu soiuri de masă precum Black magic, Kardinal, Matilde şi Victoria (cca 2-3 ha fiecare). Soiurile pentru vin şi suprafeţele lor sunt: - Fetească neagră cca 25 ha - Merlot cca 30 ha - Cabernet cca 30 ha - Pinot noir cca 30 ha - Riesling italian cca 25 ha - Fetească albă cca 25 ha - Sauvignon blanc cca 25 ha - Muscat ottonel cca 20 ha - Tămâioasă românească cca 20 ha - Traminer roz cca 15 ha - Burgund mare cca 10 ha - Cadarcă cca 15 ha - Pinot gris cca 15 ha - Cabernet franc cca 5 ha Impreună cu terenul viticol se achiziţionă şi spaţiul de vinificare cu tot ce e necesar recoltării (tractoare, combine, remorci, etc) şi prelucrării recoltei – o platformă pe care sunt ridicate două clădiri pe structură metalică şi panouri sandwich (una cu temperatură controlată) cu capacitate de stocare de cca 800.000 litri în rezervoare inoxidabile de diferite capacităţi. 

Vinul Pogany Dobra este apreciat de cunoscători, etichetele Pogany find evaluate la concursuri internaţionale şi locale (Feteasca neagră din 2015 a primit, de exemplu, argintul la Concourse Internaţional de Vins, Bruxelles 2019. 

Centrul de evenimente şi restaurantul Aroma din livada Palocsay Cluj-Napoca

7.000.000€, 5,000 m interior, ²0.39 ha exterior

Amplasat în livada Palocsay, la aproximativ 6 km de centru, acest complex construit în 2003 oferă o panoramă splendidă asupra oraşului Cluj-Napoca. Proprietatea este compusă din două corpuri principale: restaurantul şi centrul SARA Social Events. Restaurantul Aroma este dispus pe două niveluri: parterul este amenajat în stil neoclasic şi oferă acces spre grădina de vară, iar etajul menţine nota clasică, având ca piesă centrală şemineul. Geamurile mari şi compartimentarea modulară oferă intimitate oaspeţilor şi o privelişte încântătoare asupra Clujului. Corpul destinat evenimentelor dispune de o sală cu o capacitate de 280 locuri şi o sală de conferinţe cu o capacitate de 300 locuri. Suprafaţa utilă totală este de 2425 mp, iar structura S+D1+D2+P+Mz+E+M. Crama din incinta complexului poate găzdui până la 50 de persoane.

Vila Belle Epoque din zona Icoanei Bucureşti

5.000.000€, 20 Camere, 10 Băi, 2,510 m² interior, 0.1 ha exterior

Această vilă cu o suprafaţă generoasă a fost construită la sfârşitul secolului al XIX-lea - începutul secolului al XX-lea, în perioada modernizării Bucureştiului. Clasată ca monument istoric de clasă B, se remarcă prin faţada cu multiple elemente decorative. Imobilul cu parter, doua etaje si mansardă are o suprafaţă construită mare, de 2.500 mp, şi o suprafaţă utilă de 2.000 mp. Construcţia largă, cu 30 de camere şi locaţia centrală, pe o stradă liniştită, creează premisele unei investiţii cu destinaţie hotelieră. În prezent clădirea a trecut printr-o vastă etapă de consolidare şi restaurare. Proiectul a vizat următoarele lucrari: consolidare structuri, vopsire faţade, restaurare acoperis, hidroizolare fundaţie, restaurare instalaţii, tencuieli interioare.

Palatul Maurice Blank, stil Neoclasic francez, arh. Louis Pierre Blanc, Bucureşti,

4.400.000€, 40 Camere, 6 Băi, 2,500 m² interior, 0.21 ha exterior

Celebru astăzi prin afilierea de peste 70 de ani cu Ambasada Statelor Unite ale Americii, palatul din strada Tudor Arghezi nr. 9 şi-a recăpătat istoria pierdută, de peste un secol. Recunoscut drept Palatul Maurice Blank, aşadar reşedinţă a unuia dintre cei mai importanţi bancheri ai României moderne, clădirea de la intersecţia străzilor Tudor Arghezi şi Blânduziei lua fiinţă în 1891, sub viziunea primului ei proprietar, din mâna şi proiectul celebrului arhitect elveţian Louis Pierre Blanc (1860 - 1903).

Pădure de Vânzare România 4.350.000 € 724 ha

Descoperiţi două păduri impresionante situate la doar 45 km una de cealaltă, totalizând 724 hectare, compuse în proporţie de 70% din foioase şi stejar. Prima pădure, cu o suprafaţă compactă de 484 hectare, oferă un habitat vast şi divers, cea de-a doua pădure, cu 240 hectare, completând perfect acest peisaj.

Fostul sediu al Băncii Austro-Ungare din Sighetu Marmaţiei

Preţ 850.000 €. 28 camere, 8 Băi, interior 1,588 m², Exterior 0.11 ha

Construită între 1906-1911 pe locul vechii case Banyai după proiectul arhitectului Alpar Ignacz din Budapesta, această clădire bogat decorată expune cu generozitate stilul eclectic al epocii, marcat şi de elemente Art Nouveau.

Este o clădire administrativă, monument istoric impecabil restaurat pregătit să ţină piept vremurilor încă o sută de ani, sperăm mai paşnici decât primii (în subsolul ei se află primul buncăr împotriva bombardamentelor). Situată pe colţ clădirea are vizibilitate maximă şi oferă privirii două faţade cu casete bogat decorate între etaje şi o simetrie ce punctează dimensiunile impresionante – planul fiecărui nivel având peste 400 mp.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
bragadiru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.