Vremea în Capitală până miercuri dimineaţa: Maxime de 41 de grade şi disconfort termic

Autor: Cosmin Pirv Postat la 13 iulie 2024 48 afişări

Vremea în Capitală până miercuri dimineaţa: Maxime de 41 de grade şi disconfort termic

Maximele vor ajunge în următoarele zile la 41 de grade Celsius în Capitală, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, se arată în prognoza publicată sâmbătă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Sâmbătă, valul de căldură va fi intens şi disconfortul termic deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă va fi de 39-40 de grade, iar cea minimă, specifică nopţii tropicale, va fi de 21-23 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Duminică, valul de căldură intens şi disconfortul termic deosebit de accentuat se vor menţine. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 40 de grade, iar cea minimă va fi de 22-23 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Luni, valul intens de căldură va persista. Temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de 20-22 de grade. Disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

De marţi dimineaţa până miercuri la ora 9.00, valul intens de căldură va continua. Temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de 20-22 de grade. Disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab

până la moderat.

Capitala şi alte judeţe din ţară se află până marţi sub avertizare Cod roşu de caniculă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vremea,
capitală,

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.