Zara a închis magazinul din Bucureşti Mall după aproape 15 ani. În acelaşi centru comercial, spaniolii de la Inditex mai au doar Massimo Dutti

Autor: Cristina Roşca Postat la 01 octombrie 2024 48 afişări

Zara a închis magazinul din Bucureşti Mall după aproape 15 ani. În acelaşi centru comercial, spaniolii de la Inditex mai au doar Massimo Dutti

Retailerul de modă Zara, controlat de grupul spaniol Inditex, al miliardarului Amancio Ortega, a închis magazinul pe care îl deţinea în centrul comercial Bucureşti Mall. Închiderea survine ca urmare a faptului că a expirat contractul dintre părţi, spun sursele ZF.

În acelaşi centru comercial, grupul Inditex mai păstrează aşadar un singur magazin, cel al brandului Massimo Dutti, poziţionat pe segmentul mediu plus ca preţuri.

Spaniolii mai au în portofoliu şi alte mărci precum Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Oysho, Zara Home şi, mai nou, Lefties, însă acestea nu sunt în mallul din cartierul Vitan din Capitală.

În raportul anual al grupului, cel aferent lui 2023, în România figurau 26 de magazine Zara, 27 Pull&Bear, 13 Massimo Dutti, 30 Bershka, 25 Stradivarius, 13 Oysho şi 9 Zara Home, adică un total de 143 de unităţi. Numărul era cu cinci mai mare decât cel de la final de 2022.

Între timp însă, spaniolii au mai şi închis unităţi – cum e cazul Zara în Bucureşti Mall -, au mai şi deschis. De altfel, ei au adus brandul Lefties în România la final de 2023 şi au operat câteva deschideri.

În 2023, firma Inditex România, care operează tot businessul spaniolilor pe plan localf, a raportat afaceri de 2,55 mld. lei, plus 15%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.