100 tineri manageri de top. Nicolae Bănică, OSCAR Downstream

Postat la 04 septembrie 2024 58 afişări

100 tineri manageri de top. Nicolae Bănică, OSCAR Downstream

Nicolae Bănică, CEO, OSCAR Downstream, 37 de ani


Cifră de afaceri (2023): 1,47 mld. euro

Profit net (2023): 68,7 mil. euro

Nr. de angajaţi: 500


Absolvent al ASE, şi-a început cariera la OSCAR Downstream, în urmă cu peste12 ani. A învăţat businessul pe toate palierele, activând în mai multe departamente, şi a devenit deputy general manager în 2021; la scurt timp, a preluat funcţia de CEO. Nicolae Bănică spune că obiectivul cel mai important al companiei pentru 2024 este debutul pe piaţa de retail din România. „Avem deja stabilite locaţiile, iar prima benzinărie B2C sub brandul OSCAR va fi operaţională în a doua parte a acestui an.” El mai spune că piaţa benzinăriilor de retail s-a maturizat semnificativ în ultimii ani, dar mai este loc de creştere. În plus, tranziţia către energia verde şi evoluţia tehnologică impun o aliniere accelerată care va spori competitivitatea în următorii ani.

În opinia lui Nicolae Bănică, rolul de CEO vine la pachet cu o nevoie sporită de a te perfecţiona şi autodepăşi. „Dacă în poziţiile pe care le-am ocupat anterior în cadrul companiei OSCAR Downstream au contat mult mai mult abilităţile tehnice şi de specialitate, în ultimii doi ani mi-am dedicat foarte mult timp abilităţilor soft atât de necesare pentru coordonarea unei echipe de 500 de angajaţi.”

„O companie ca a noastră se gestionează în teren, de aceea pentru mine ziua de muncă înseamnă uneori deplasarea la punctele noastre de lucru. Când nu călătoresc în interes de serviciu, îmi petrec ziua la birou, adesea în întâlniri informale cu oamenii din echipă. Ca şi companie, încurajăm pe cei care muncesc cu sens, care au idei sau care îi fac pe alţi colegi să performeze. Acest lucru nu ţine cont de locul în care munceşti, fie că este de la birou, fie că este de acasă.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.