Cum se fabrica laptele intr-o fabrica high-tech
Ambitii mari pe timp de criza: israelienii de la Tnuva pariaza pe cresterea vanzarilor de lapte la 10% din valoarea pietei, care a depasit 40 de milioane de euro in primele sapte luni ale anului.
Mai departe, laptele circula prin tuburi de inox pana la tancurile de stocare, fiind adus la o temperatura de patru grade Celsius. Lichidul este separat in lapte degresat si smantana, urmand a fi pasteurizat, prin ridicarea si mentinerea la o temperatura inalta pentru cateva secunde, pentru a distruge bacteriile si a-i mari durata de valabilitate. Apoi laptele isi continua drumul spre statiile de fermentare, care sunt recipiente de inox de marimea unei cisterne. Nicaieri, pe tot drumul de la intrarea in fabrica si pana la ambalarea produselor, laptele nu poate fi vazut; nicio imagine nu tradeaza continutul masinariilor, iar procesul de transformare a laptelui in iaurt e dirijat dintr-o camera de control de catre doi oameni. Tot ce trebuie sa faca ei este sa transmita computerului retetele si cantitatile in care trebuie sa se produca un anumit sortiment de lactate - iaurt simplu, cu fructe, sana sau smantana.
Desi in fabrica lucreaza 500 de angajati, ei pot fi intalniti doar la introducerea ambalajelor pe cele sapte linii de productie si in depozit, manevrand paletii. Dupa ce sunt ambalate si puse in paleti, produsele intra in depozit, unde sunt stocate la o temperatura sub 10 grade si asteapta distribuitorii pentru a ajunge in magazine, la consumatorii finali.
Sondaj Știu
Ești de acord ca viitorul Președinte să dizolve Parlamentul, pentru a reflecta voința de acum a electoratului?
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro