Andreea Vlad, ING Hubs România: „Flexibilitatea va domina mediul de lucru, cu noi dimensiuni pe care nu le-am explorat încă”
Cu o experienţă de peste 13 ani în domeniul Analytics, Andreea Vlad s-a alăturat echipei ING Hubs România ca manager al echipei de analişti în 2019. Din rolul de Analytics IT Area Lead a contribuit decisiv la creşterea şi dezvoltarea departamentului său, atât ca dimensiune, cât şi la nivel de complexitate. În acest moment, echipele ei oferă expertiză în zona de data analytics, data science şi data engineering pentru proiecte globale, în cadrul Grupului ING. Cum vede ea viitorul din acest rol?
1. Ce rol v-aţi propus să aveţi în 2030?
Îmi doresc ca rolul meu în organizaţie să rămână strâns legat de cele două elemente care reprezintă sursa mea de energie: oamenii şi datele.
2. Ce calităţi/abilităţi de leadership credeţi că trebuie să aveţi în organigrama în care inteligenţa artificială lucrează cot la cot cu angajaţii umani?
Cred în puterea autenticităţii într-un mediu dinamic, caracterizat de capacitatea de a face ajustări rapide. Un lider adevărat va trebui să identifice modelele prin care mintea umană va putea perfecţiona inteligenţa artificială, pentru a obţine cele mai bune rezultate. Nu în ultimul rând, un lider trebuie să aibă abilitatea de a stimula această autenticitate la nivelul echipei.
3. Care vor fi principalele provocări pentru liderul anului 2030?
Conectarea autentică a liderului de echipă cu oamenii, dar şi păstrarea unui echilibru sănătos între viaţa profesională şi restul activităţilor pentru angajaţi vor fi provocări importante în următorii ani.
4. Dar principalele oportunităţi pe care le veţi avea ca lideri odată cu avansul tehnologiei?
Mă aştept ca potenţialul de inovare să crească în organizaţii, ţinând cont de faptul că oamenii îşi vor folosi mai mult creativitatea şi gândirea critică la locul de muncă, în timp ce procesele vor intra într-o nouă fază de automatizare.
5. Cum vă imaginaţi că vor arăta săptămâna de lucru în 2030 şi agenda unui lider din viitor?
Flexibilitatea va domina mediul de lucru, cu noi dimensiuni pe care nu le-am explorat încă. ING Hubs a făcut deja primul pas în această direcţie, prin implementarea sistemului de lucru de patru zile pe săptămână, iar feedbackul preliminar din partea colegilor a fost unul pozitiv.
6. Cum credeţi că se va desfăşura un interviu de angajare în 2030 şi ce calităţi veţi aprecia cel mai mult la un viitor coleg?
Mă întreb dacă în 2030 va mai exista un interviu de angajare sau dacă vom apela la alte metode în procesul de recrutare. Sunt de părere că gândirea analitică, creativitatea şi agilitatea la schimbare vor fi aspecte tot mai importante pentru angajatori, alături de empatie şi de motivaţia de a creşte din punct de vedere profesional.
Andreea Vlad
Analytics IT Area Lead
♦ 36 de ani
♦ ING Hubs România
♦ Cifră de afaceri (2022): 113 mil. euro
♦ Profit net (2022): 6,3 mil. euro
♦ Număr de angajaţi: 1600
BUSINESS Magazin a lansaT anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP, EDIŢIA 2023, unde vorbim cu cea mai nouă generaţie de tineri manageri şi antreprenori cu vârsta de până în 40 de ani despre schimbările cu care se confruntă sub influenţa tot mai mare a AI. Ne-am propus ca în cadrul ediţiei de anul acesta a catalogului să analizăm modul în care cei mai tineri manageri şi antreprenori vor reuşi să conducă organizaţiie din România către un viitor în care inovaţia, eficienţa, sustenabilitatea, dar şi emoţiile umane vor defini noua lume a afacerilor. Andreea Vlad, Analytics IT Area Lead, ING Hubs România, este unul dintre managerii al căror profil a apărut în cadrul acestui proiect.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro