Hobby-urile care te ajută să obţii mai uşor un job şi ce hobby popular nu ar trebui să menţionezi în CV
De obicei nu este recomandat să-ţi treci hobby-urile în CV deoarece ocupă spaţiu şi nu oferă prea multe pentru angajator. Totuşi în unele situaţii este recomandată adăugarea unor hobby-uri care ar putea să te ajute în obţinerea jobului, scrie Business Insider.
Companiile ar putea aprecia un hobby al unui candidat dacă este legat într-un fel de jobul pentru care aplică, este de părere Ana Recio, vicepreşedinte al diviziei de recrutare a Salesforce. Alyssa Gelbard, fondatorul firmei de consultanţă Resume Strategist, este de părere că hobby-urile publicate in CV dezvălui personalitatea individului, cunoştiinţele sale din domeniu.
Yoga demonstrează abilitatea de a sta calm şi a fi în control. Arată că poţi să faci faţă presiunii.
Sporturile extreme precum ultramaratoanele sau saltul cu paraşuta îi arată angajatorul faptul că eşti capabil să-ţi depăşeşti limitele, să ieşi din zona de confort, că eşti disciplinat şi că nu-ţi este frică de necunoscut.
Producţia video poate fi un hobby de dorit pentru joburi în producţie, organizare de evenimente care acum au şi o componentă de transmisii live. De asemenea, arată că eşti precis, atent la detalii.
Bloggingul poate fi util pentru slujbele în marketing sau comunicare. Prin intermediul unui blog arăţi că poţi scrie corect, că poţi comunica eficient.
Voluntariatul este văzut bine de multe companii. "Dacă vedem pe cineva care face voluntariat ştim că s-ar potrivi culturii noastre din companie. Echipa mea caută oameni pasionaţi şi care dau dovadă de compasiune", este de părere Ana Recio de la Salesforce
Fotografia este un hobby valoros pentru cei care caută un job într-un domeniu creativ - fie marketing, publicitate. Fotografia îţi arată creativitatea şi faptul că ai destul de multă răbdare să surprinzi cadrul perfect.
Ce NU ar trebui să apară pe CV ca hobby este cititul. Oamenii care citesc tind să fie mai deştepţi şi tind să aibă un succes mai mare decât oamenii care nu fac asta. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să pui cititul în lista de hobby-ury. În primul rând, majoritatea oamenilor de pe glob ştiu să citească, iar notând faptul că ai citit multe cărţi poate arăta că ai o cultură generală bună, dar Vicky Oliver, autoarea a cărţii "301 Smart Answers to Tough Interview Questions", atenţionează asupra faptului că dacă spui că petreci foarte mult citind ai putea sugera angajatorului că eşti singuratic.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro