Contabilul care rupe tăcerea: 90% din restaurantele din Bucureşti ar fi închise în secunda doi dacă s-ar face o investigaţie
Marcel Vulpoi, profesor de contabilitate în cadrul Academiei de Studii Economice, a început afacerea V&TM într-o garsonieră. În zece ani a ajuns în topul firmelor de consultanţă fiscală şi audit, concurând cu multinaţionalele de renume care activează pe piaţa locală.
Lăsând gluma la o parte, Vulpoi trage concluziile anului 2013: a fost un an bun, care a adus creşteri ale afacerii şi profitului de aproximativ 10%, odată cu dezvoltarea diviziilor de contabilitate, audit şi consultanţă.
Divizia de finanţări a stagnat, „din considerente de piaţă". Aceasta a suferit din cauza lipsei finanţărilor din partea partenerilor bancari şi a fondurilor de investiţii care au blocat multe dintre investiţiile din România. Spre exemplu, dacă la sfârşitul lui 2013 investiţiile în energie aveau un potenţial imens, modificările de reglementare au făcut ca mulţi dintre clienţii lui Vulpoi să oprească investiţiile şi chiar să caute exitul. Excepţie a făcut un fond de investiţii din China care a investit câteva zeci de milioane de euro în domeniul energiei.
Partea de asistenţă şi de reprezentare juridică a înregistrat creşteri, alimentată de litigiile fiscale care au crescut „fabulos de mult„, insolvenţe, lichidări, falimente, atrageri de răspundere, creanţe; „este o zonă care bubuie, am pornit cu un an în urmă cu doi avocaţi şi am ajuns deja la cinci„, spune antreprenorul. „În realitate, toate afacerile sunt undeva la limită şi mulţi dintre patronii români îşi pregătesc cu atenţie sinuciderea asistată: am murit frumos şi ne deschidem firmă a doua zi„, descrie Vulpoi o tendinţă de până acum a celor mai mulţi dintre patronii români.
Sondaj Știu
Ești de acord ca viitorul Președinte să dizolve Parlamentul, pentru a reflecta voința de acum a electoratului?
Conform estimărilor, evaziunea fiscală din 2012 s-a plasat la 13,8% din PIB-ul de 169,4 mld. dolari al României, potrivit calculelor Consiliului Fiscal pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică. Marcel Vulpoi este însă optimist şi crede că se va găsi cândva soluţia prin care toţi consumatorii vor cere bon fiscal. Până una alta, şi-a propus ţinte mai tangibile: „să tot creştem şi să ajungem măcar la trei milioane de euro".
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro