Cu lumea in brate

Postat la 01 martie 2010 25 afişări

Nu stiu altii cum sunt, dar eu de mic copil am fost fascinata de geografie - nu neaparat stiinta exacta a localizarii raurilor si muntilor, ci o geografie mai degraba un instrument care sa ma ajute sa urmaresc traiectoriile marilor exploratori.

Unele dintre cele mai fericite momente din copilarie le-am petrecut cu harta sau cu globul pamantesc in brate, incercand sa-mi dau seama pe unde au ajuns Dumont D'Urville, Kon Tiki, Capitanul Cook sau Ernest Shackleton. Asa ca, intr-un moment proustian, Marele Atlas ilustrat al lumii publicat de Editura Litera m-a teleportat din nou in epoca marilor descoperiri
si mi-a trezit iar pofta de calatorii si aventuri prin colturi indepartate ale lumii.

Volumul imens beneficiaza de o cartografie creata special pentru aceasta lucrare, de o structura foarte clara, simplu de urmarit si utilizat si, nu in ultimul rand, de imagini fabuloase. Capitolele includ informatii despre clima, vremea si viata pe Pamant, despre populatie, resursele naturale, religii si globalizare, dar si despre toate continentele si oceanele globului.

Partea dedicata fiecarui continent cuprinde pagini cu imaginile din satelit ale regiunii, caracteristicile mediului inconjurator, istoria si structurile politice, impactul uman asupra mediului natural etc. Ilustratiile sunt imbogatite de harti fizice, politice si ale impactului uman, dar si de imagini tridimensionale. Un volum foarte potrivit pentru copiii dornici sa descopere lumea, dar si pentru adultii care mai viseaza la Patagonia.
Marele Atlas ilustrat al lumii, Editura Litera, Bucuresti, 2009


Aparitii noi

  • Ravnind la Nobel
    Sunt inutile abilitatile de detectiv pentru a deduce sursa de inspiratie a celui mai bun autor de thrillere din Germania, Andreas Eschbach, in cartea "Premiul Nobel" aparuta la editura Rao.
    Dar scriitorul a construit in asa fel aventura lui Hans-Olof Andersson, membru al comitetului de acordare a Premiului Nobel, care este santajat sa voteze pentru o anumita candidata la premiu, in caz contrar fiica sa urmand sa moara, incat reuseste sa ii tina cu sufletul la gura chiar si pe cei care mananca suspans la micul dejun. Mai ales ca in actiune intra si un personaj cu experienta in spionaj si lumea interlopa, fratele raposatei sotii a lui Andersson.
    Andreas Eschbach "Premiul Nobel", Editura RAO, Bucuresti, 2010

  • Spionaj si arte martiale
    Cartea de debut a scriitorului Tan Twan Eng, "Darul ploii", este recomandata in primul rand de nominalizarea la Man Booker Prize. Pentru cei care nu sunt insa inspirati de premii, scriitorul pune in joc un alt atu important - experienta lui de viata. S-a nascut la Penang, dar a copilarit in diverse locuri din Malaiezia, a studiat Dreptul la Universitatea din Londra, a profesat la o faimoasa firma de avocatura din Kuala Lumpur, a calatorit un an in Africa de Sud si s-a stabilit in final la Cape Cod. Volumul de debut este o combinatie de actiune (povestea dintre Philip, fiul cel mic al unui afacerist englez ce conducea una dintre companiile din Penang in 1939, si maestrul de aikido Hayato Endo, de fapt un spion japonez) si filozofia artelor martiale.
    Tan Twan Eng "Darul ploii", Editura Trei, Bucuresti, 2009

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/cu-lumea-in-brate-5637772
5637772
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.