Jurnalul unei vieti de imigrant

Autor: Daniel Nicolescu Postat la 22 mai 2011 38 afişări

Isabel Allende si-a strans cohorte de fani, nu atat gratie stilului literar, cat modului de viata dezinhibat, sincer si unui feminism bine argumentat.

Angajata in ample umanitare (intre altele, a lucrat timp sase ani pentru FAO), ruda cu celebrul presedinte chilian Salvador Allende, Isabel incepe prin a scrie teatru si povestiri. In 1981, afland ca bunicul ei in varsta de 99 de ani e pe moarte, va incepe sa-i scrie o lunga scrisoare, care va deveni materialul primului ei roman, "Casa spiritelor".

De-atunci si pana azi, toate romanele ei, devenite bestselleruri internationale, vor avea o larga componenta autobiografica. De altfel, autoarea insasi spune: "Orice fictiune, pana la urma, este autobiografica. Tot ce se intampla mai important intr-o viata se petrece in camerele secrete ale inimii".

Continuare a volumului "Paula" (care descrie tragedia pierderii fiicei ei), "Suma zilelor" povesteste instalarea in California, adaptarea la modul de viata american si dificultatile unei familii reintregite peste hotare.

Isabel Allende, "Suma zilelor", Editura Humanitas Fiction, Bucuresti, 2011

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/jurnalul-unei-vieti-de-imigrant-8278217
8278217
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.