“Viaţa este un joc. Banii ne ajută doar să ţinem scorul”. Povestea omului care a redefinit conceptul de televiziune

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 04 august 2016 435 afişări

“Viaţa este un joc. Banii ne ajută doar să ţinem scorul”. Povestea omului care a redefinit conceptul de televiziune

Robert Edward “Ted” Turner s-a născut în 1938 în Cincinnati, Ohio, iar la vârsta de nouă ani s-a mutat în statul Georgia. A urmat şcoala privată pentru băieţi McCallie şi Universitatea Brown, în cadrul căreia a fost vicepreşedinte al clubului de dezbateri şi căpitan al echipei de sailing.

Din cauza unor probleme disciplinare, lui Turner nu i s-a permis să termine studiile, însă i-a fost acordată o diplomă onorifică în 1989, când a ţinut un discurs în faţa studenţilor.

În 1960, Ted Turner a preluat conducerea filialei din Georgia a companiei pe care tatăl său o fondase. Trei ani mai târziu, după ce tatăl său s-a sinucis, Turner a devenit preşedinte al Turner Advertising Company. Avea doar 24 de ani când a preluat controlul companiei, reuşind să o transforme într-una din primele firme de publicitate outdoor din Statele Unite. La sf`rşitul anilor ’80, Turner a folosit profitul companiei pentru a cumpăra mai multe posturii radio. În 1969, el a realizat prima investiţie majoră, cumpăr`nd un post de televiziune din Atlanta.

A fost începutul imperiului media al lui Ted Turner, care a continuat să cumpere televiziuni şI staţii radio. În 1980, la inaugurarea CNN, Turner a declarat: "Nu vom întrerupe emisia nici la sfârşitul lumii. Vom fi acolo, vom transmite în direct sfârşitul lumii şi aceea va fi ultima noastră emisie." După doar cinci ani, televiziunea de ştiri crescuse atât de mult încât a fost nevoie ca Turner să obţină un alt sediu, mult mai spaţios. Birourile au fost mutate într-o clădire din Atlanta care a ajuns să îi poarte numele: CNN Center.

Ted Turner este cunoscut şI pentru rivalitatea cu un alt mogul media, Rupert Murdoch. Neînţelegerile dintre cei doi au început în 1983, în cadrul cursei Sydney-Hobart, atunci când yacht-ul lui Murdoch l-a acroşat pe cel al lui Turner iar acesta din urmă s-a scufundat cu doar 10 km înainte de linia de finiş.

În 1998, Ted Turner a promis să doneze un miliard de dolari Organizaţiei Naţiunilor Unite şI a creat Fundaţia Naţiunilor Unite pentru a administra banii. Pe lângă alte acte de caritate, omul de afaceri a creat şi “Jocurile bunăvoinţei”, o serie de evenimente sportive desfăşurate anual până în 2001 cu un format similar Olimpiadelor, care aveau menirea de a îmbunătăţi relaţiile dintre state.

Turner a fost numit “omul anului 1991” de către revista Time, fiind prima persoană din media care să primească această distincţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ajutare,
bani,
concept,
joc,
poveste,
scor,
televiziune,
viata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.