Pentru a fi cât mai atrăgătoare pentru turiştii de lux, hotelurile sau agenţiile care colaborează cu aceştia au ajuns la ceea ce se cheamă „hiperpersonalizare”. Cum sună unele dintre cele mai ciudate solicitări?

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 27 iulie 2024 60 afişări

Pentru a fi cât mai atrăgătoare pentru turiştii de lux, hotelurile sau agenţiile care colaborează cu aceştia au ajuns la ceea ce se cheamă „hiperpersonalizare”. Cum sună unele dintre cele mai ciudate solicitări?

Vedetele sunt cunoscute pentru capriciile lor care trebuie să fie satisfăcute pe oriunde se duc, însă nici cei foarte bogaţi nu se lasă mai prejos la acest capitol, lucru de care profită companiile de turism de lux în concurenţa pentru clienţi, scrie The Telegraph.

Cererile pot porni de la o poză înrămată cu o broască ce stă sub o ciupercă în ploaie pe care un client şi-o dorea pe noptiera camerei în care stătea şi ajunge până la o vacanţă în care toate hotelurile rezervate pentru cazare să fie dotate cu cuptor cu lemne pentru pizza, dar nu numai. Printre cele mai banale solicitări se numără deja cele pentru preparate care nu sunt în meniul de room service sau înlocuirea băuturilor standard din minibar cu unele cerute de client. Pentru a fi cât mai atrăgătoare pentru turiştii de lux, hotelurile sau agenţiile care colaborează cu aceştia au ajuns la ceea ce se cheamă „hiperpersonalizare”. Aşa se pot aranja vizite la Vatican care să ţină cont de ora preferată pentru micul dejun a clientului sau întâlniri private cu maimuţele în Japonia. Un complex din Ibiza i-a permis un client să-şi îndeplinească visul de DJ, oferindu-i ocazia să pună muzică lângă piscină într-o seară, în timp ce un complex din Maldive şi-a ajutat, printre altele, un client să nu mai ducă dorul Ferrariului de acasă, punând sigla firmei auto pe o maşinuţă de golf şi lăsându-l să se plimbe cu ea. Dacă locul o permite, clienţii pot solicita un decor subacvatic în care să-şi formuleze cerea în căsătorie, cu echipamente de scufundare, fotograf profesionist şi mesaj afişat pe un recif de corali ori măcar să li se ascundă inelul pe care vor să-l ofere în castele de nisip sau în sticle de agăţate de undiţe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vacanta,
hoteluri,
complex

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.