Colecţie în siguranţă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 09 septembrie 2024 28 afişări

Colecţie în siguranţă

Colecţia de maşini e nu numai prilej de mândrie, ci şi o bătaie de cap, dată fiind nevoia proprietarilor de a se asigura că nu le fură nimeni automobilele de preţ.

Ca atare, superbogaţii colecţionari de maşini apelează la firme specializate care să le depoziteze comorile pe patru roţi pentru ca să se poată bucura nederanjaţi de ele, scrie The Telegraph, lor nefiindu-le de ajuns nişte garaje, dispozitive de blocat volanul sau opritoare instalate pe aleea de acces auto.

De teama superbogaţilor să nu le fure cineva vreo piesă din colecţia adunată cu trudă, profită diverse companii care oferă servicii de depozitare auto în condiţii de siguranţă. Multe companii nu se laudă cu locurile în care depozitează maşini, astfel că amplasamentul exact al acestora este greu de aflat de către cei care nu sunt clienţi. Cel puţin o parte din clădiri sunt astfel construite încât nu se pot deosebit de cele existente în peisajul zonei în care se află, acest lucru contribuind la protecţia bunurilor găzduite acolo, după cum afirmă firmele proprietare. Printre companiile care oferă servicii de depozitare auto se numără SHY Automotive din Marea Britanie, sau Vault. Măsurile de securitate care îngreunează accesul la garajele de maşini de lux ale acestor companii includ garduri înalte prevăzute cu o mulţime de camere de supraveghere şi acces restricţionat pe la o barieră pe unde clienţii nu pot intra neînsoţiţi de un membru al personalului, care la rândul său trebuie să treacă de autentificarea biometrică. Un spaţiu de depozitare de colecţii de maşini de lux poate găzdui chiar şi câteva sute de automobile, iar clienţii plătesc peste 100 de euro pe săptămână pentru fiecare automobil depozitat în locul respectiv.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.