Cele mai puternice 100 de companii din tehnologie
Thomson Reuters a dezvăluit care sunt companiile din tehnologie selectate pentru a face parte din top 100 Global Technology Leaders, un clasament care identifică organizaţiile cele mai de succes din punct de vedere financiar, dar şi prin prisma inovaţiei.
Pentru a realiza acest clasament, Thomson Reuters utilizează un algoritm cu 28 de puncte de date care ”identifică în mod obiectiv organizaţiile cu forţă pentru viitor în mediul de afaceri foarte complex de astăzi“. Algoritmul măsoară performanţa pe opt piloni: financiar, încredere în management, conformitate juridică, risc şi rezilienţă, inovaţie, oameni şi responsabilitate socială, impact asupra mediului şi reputaţie.
”Companiile de tehnologie operează la o viteză incredibilă confruntându-se cu provocări ce ţin de competitivitate, reglementare şi alte provocări ce ţin de business. De multe ori, succesul lor financiar umbreşte integritatea companiei, ceea ce face dificilă identificarea acelor organizaţii cu longevitate în viitor“, spune Alex Paladino, manager global al Thomson Reuters Technology Practice Group.
n domeniul tehnologiei, anul trecut au avut loc achiziţii şi fuziuni cu impact asupra mediului de afaceri, iar patru achiziţii au avut o valoare de peste 10 miliarde de dolari: Broadcom a cumpărat Qualcomm, Toshiba a vândut divizia de memorie flash, Intel a cumpărat Arizona Fab şi Vantiv a achiziţionat Wordplay Group. Tot anul trecut s-au înregistrat progrese în domeniul inteligenţei artificiale, în evoluţia roboţilor, s-au văzut progrese în domeniul computerelor cuantice.
Creşterea explozivă a companiilor de tehnologie le pune în atenţia investitorilor, dar apar şi provocări precum probleme legate de menţinerea şi creşterea cotei de piaţă, gestionarea lanţului de distribuţie, respectarea reglementărilor din mai multe zone şi numeroase alte provocări operaţionale şi strategice.
Investiţia în cercetare şi dezvoltare este un indicator al statutului financiar şi este un semn de creştere. n mod normal, investiţiile în cercetare şi dezvoltare reprezintă un semn de sănătate al unei firme. Investiţiile cumulate ale celor 100 de companii au crescut cu 13% în 2017 faţă de 2016.
Statele Unite sunt ţara cu cele mai multe companii prezente în top (45% din cele 100 provin din această ţară) şi marile companii precum Alphabet, Amazon, Facebook sau Microsoft sunt incluse în acest clasament, dar şi alte firme mai tinere precum Nvidia sau Symantec apar în lista întocmită de Reuters. Japonia şi Taiwan se află pe locul doi, în funcţie de numărul de companii prezente în top, cu 13 companii fiecare. Acestea sunt urmate de India (cinci companii), secondate de ţări reprezentate de două sau trei firme. Din cele 100 de companii doar 20 au filiale pe plan local, iar printre cele mai importante (ca activitate în România) sunt Adobe sau Oracle
Dacă ne uităm la top, în funcţie de continent, America de Nord conduce cu 47 de companii, urmată de Asia cu 38, Europa cu 14 şi una din Australia. SUA domină topul datorită dominaţiei Silicon Valley în lume, dar este interesant de observat progresul giganţilor din Asia, precum Samsung, Tencent sau Taiwan Semiconductor Manufacturing.
Din clasament lipsesc companii din Africa, Antarctica, America de Sud sau Eurasia. Aceste regiuni sunt în continuare văzute drept pieţe emergente din punctul de vedere al leadershipului tehnologic.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro