Gadget Review: probabil cea mai bună trotinetă electrică - VIDEOREVIEW

Autor: Florin Casota Postat la 23 iulie 2017 5440 afişări

Nu am testat toate trotinetele electrice din lume sau din România pentru a putea face o asemenea afirmaţie, dar îmi este greu să cred că oricare alt producător poate face o trotinetă mai bună, în această categorie de preţ, decât cea inventată de un inginer din Craiova, E-twow booster plus.

+ foarte rapidă

+ autonomie bună

+ silenţioasă

+ accesorii (vitezometru, far, claxon)

-poate fi instabilă la viteză mare


Trotineta din Craiova a devenit extrem de populară când vedete precum Justin Bieber, Demi Lovato sau Nic Jonas au testat produsele inventate de Sorin Sîrbu. Compania are patru modele disponibile la vânzare în acest moment. M-am urcat şi eu pe ”Furia Roşie“, cum aveam să-i spun lui e-twow booster plus, şi am rămas impresionat.

Este o trotinetă rapidă foc, silenţioasă şi cu o autonomie bună, dar poate fi cam instabilă la viteze mari. Ce vreau să spun prin instabilă este faptul că trotineta aceasta se adresează mai degrabă celor familiarizaţi cu astfel de produse decât începătorilor, în opinia mea. Este uşoară, iar la viteza maximă de 30 de km/h trotineta poate deveni mai instabilă, mai ales dacă prinzi o bucată de asfalt umed sau o crăpătură verticală pe direcţia de mers. Spre comparaţie, Nilox Doc Pro are o bază mai solidă şi te simţi ceva mai în siguranţă decât pe aceasta. Asta nu înseamnă că e-twow booster plus nu este sigură, ci doar că trebuie să ai mai multă grijă atunci când mergi cu ea. Eu m-am obşnuit destul de repede şi reuşeam să apreciez momentele când era cazul să încetinesc.

Designul este clasic şi e-twowchiar seamănă cu o trotinetă ”cu propulsie manuală“ şi nu am simţit că am tras la fel de multe priviri precum am făcut-o cu Nilox Doc Pro, care se aseamănă mai mult cu un scooter.

Booster Plus are o viteză maximă de 30 de kilometri pe oră şi tot pot să spun clar că este o plăcere absolută să mergi pe Calea Victoriei sau pe bulevardul Kiseleff la asfinţit, cu acceleraţia apăsată la maximum, într-o zi de vară. Viteza este completată de o acceleraţie destul de puternică. De asemenea, la această trotinetă nu trebuie să-ţi faci avânt înainte pentru a porni motorul, ci este suficient să apeşi pe acceleraţie. Am rămas surprins de puterea lui e-twow buster plus reuşind să urc dealul de lângă Grădina Botanică cu 23-25 km/h. Un drum de 9 kilometri pe care l-ai parcurge cu maşina în vreo 25 de minute (fără trafic) şi în cam 45 de minute cu transportul în comun l-am parcurs în 40 de minute cu trotineta, consumându-se din baterie cam 30%.

Pentru că are o viteză mai mare decât altele, trotineta dispune şi de metode eficiente de oprire. Are o frână de mână de faţă şi cea clasică de spate. Combinaţia de frâne opreşte destul de bine trotineta şi-ţi dă posibilitatea să eviţi mai uşor un accident. Frâna de mână ar putea fi mai convenabilă pentru majoritatea, dar este recomandată folosirea frânei din spate, deoarece cea din faţă este destul de puternică şi rişti să cazi în faţă la viteze mai mari. În plus, folosind frâna de spate mai poţi încărca şi bateria deoarece trotineta dispune de frâne regenerative prin care se converteşte energia cinetică într-o energie ce poate fi reutilizată imediat sau stocată. Pe scurt, apeşi pe frână şi se reîncarcă bateria.

Vorbind de baterie, autonomia trotinetei, potrivit producătorului, este de 30 de kilometri. Eu am reuşit să parcurg într-o zi 22 de kilometri, potrivit Google Maps. La întoarcere acasă, trotineta mai putea accelera până la doar 15 km/h şi mai avea 10-20% din baterie. Când ajungi acasă sau la birou o poţi conecta la orice priză şi se încarcă complet în cam două ore. Totuşi, dacă cumva rămâi fără energie, trotineta poate fi folosită în modul clasic şi se poate plia pentru a putea fi transportată astfel.

Un alt lucru plăcut legat de e-twow booster plus se leagă de faptul că este foarte silenţioasă şi confortabilă. Pe suprafeţe line nu auzi nimic şi rezistă destul de bine la denivelările şi gropile din asfalt. Trotineta craiovenilor are ca dotări un far cu senzor, ce se aprinde şi se stinge în funcţie de cantitatea de lumină, are claxon şi un display pe care sunt afişate viteza de deplasare şi distanţa parcursă.

Despre publicul ţintă pentru un astfel de produs am vorbit într-un articol anterior, iar propunerea craiovenilor pentru acesta este aproape irezistibilă.


 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.