Tânărul care vă oferă posibilitatea de a vă construi propriul televizor. Sau laptop. Sau orice aparat electronic
TÂNĂRUL ANTREPRENOR VREA SĂ DEZVOLTE PRODUSUL ÎN ŢARĂ, chiar dacă înţelege beneficiile pe care le oferă companiile din vest. „Încercăm să producem în serie VisionBot la sediul firmei din Râmnicu Vâlcea. În următorul an, firma îşi propune să dezvolte şi să producă imprimante 3D, roboţi specializaţi în prelucrarea diverselor materiale cu precizie şi produse software. Considerăm că în stadiul actual România este ţara perfectă pentru desfacerea operaţiunilor deoarece compania se foloseşte de internet ca şi canal de distribuţie. Prin urmare locul nu este atât de important în succesul firmei. Vestul într-adevăr ne-ar oferi oportunităţi mai bune dar credem că se poate lansa şi dezvolta o companie din domeniul tehnologic în Râmnicu Vâlcea.”
POVESTEA ESTE ALTA ATUNCI CÂND VINE VORBA DE VÂNZARE ŞI DISTRIBUŢIE, după cum remarcă Budişteanu. „VisionBot nu ar avea nicio şansă dacă ar fi lansat doar în România, doarece piaţa de desfacere de la noi este mult mai mică decât pieţele internaţionale. Până acum am primit peste 40-50 de oferte de comercializare a robotului, dintre care doar trei au fost din România. Însă suntem de părere că în România se pot începe şi dezvolta firme care au potenţial global.
Faptul că VisionBot a fost expus în Silicon Valley la Global Innovation Summit demonstrează acest lucru.”
În ceea ce priveşte industria IT, Budişteanu crede că este o zonă determinantă pentru o creştere sănătoasă, constantă a economiei. „IT-ul se clasează în primele 5 sectoare ca importanţă în contribuţia PIB-ul României. În fiecare an, industria IT&C de la noi înregistrează o creştere mai mare decât în cazul altor zone economice. Cred că în următorii cinci ani de zile IT-ul poate să devină industria-cheie a României.” Datele oficiale par să îi dea dreptate, având în vedere că piaţa electro-IT, de bunuri de folosinţă îndelungată, din România a crescut în primul trimestru cu aproape 15% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, la 445 mil. euro, pe fondul ascensiunii înregistrate de segmente precum smartphone-urile sau computerele, conform datelor companiei de analiză GfK.
IONUŢ BUDIŞTEANU NU SE VEDE LUCRÂND PENTRU CINEVA, DAR DOREŞTE SĂ ÎMPĂRTĂŞEASCĂ şi altora experienţa sa din ultimii ani. „Nu am lucrat niciodată pentru o companie. Mi-aş dori foarte mult să antrenez şi să promovez atât IT-ul cât şi antreprenoriatul în comunitatea din care provin.
Sper ca această aventură a antreprenoriatului să fie una de succes şi să contribuie atât la dezvoltarea economiei cât şi a mediului de afaceri din România. Ca tânăr antreprenor aş da următorul sfat: orice se poate realiza prin multă muncă.”
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro